Το K8 Note είναι το νέο οικονομικό smartphone της Lenovo, και το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί επί ευρωπαικού εδάφους για πρώτη φορά στην προσεχή έκθεση IFA 2017.

Με οθόνη 5,5 ιντσών ανάλυσης Full HD, το K8 Note ενσωματώνει ένα από τα καλύτερα chipset της MediaTek, το Helio X23 με δεκαπύρηνο επεξεργαστή, 3 GB μνήμη και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Όμως η Lenovo θα διαθέσει στην αγορά και μια δεύτερη έκδοση με ελαφρώς καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά σε ότι αφορά τη μνήμη και τον αποθηκευτικό χώρο. Στην πρώτη περίπτωση η μνήμη ανεβαίνει στα 4GB ενώ ο αποθηκευτικός χώρος διπλασιάζεται και φτάνει τα 64GB.

Στο πίσω μέρος υπάρχει διπλή κάμερα, με τον πρώτο φακό να έχει ανάλυση 13MP και τον δεύτερο στα 5MP. Ο συνδυασμός και των δύο όπως έχουμε δει και σε άλλες υλοποιήσεις, δημιουργεί εντυπωσιακές bokeh φωτογραφίες όπου το πίσω μέρος θολώνει για να φαίνεται πιο επιβλητικό το κύριο αντικείμενο της λήψης μας. Μια τρίτη κάμερα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος με 13MP για κορυφαίες selfies.

Εξαιτίας του μεγάλου του μεγέθους, η Lenovo καταφέρνει και ενσωματώνει στο K8 Note μπαταρία 4.000mAh ενώ η συσκευή θα τρέχει την έκδοση 7.1.1 Nougat της πλατφόρμας του Android. Η τιμή του έχει οριστεί στην Ινδία λίγο πάνω από τα $200 αλλά ίσως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σκεφθούν τη δεύτερη έκδοση αφού η διαφορά τιμής είναι ελάχιστα μεγαλύτερη και συγκεκριμένα περίπου στα $30.