Κάθε καλοκαίρι κλειδώνεις την πόρτα του σπιτιού σου πηγαίνοντας διακοπές ευχόμενος, όταν γυρίσεις, να βρεις όλα τα πράγματά στη… θέση τους. Φέτος μη φύγεις με το άγχος. Βάλε «ηλεκτρονικά μάτια» παντού και χρησιμοποίησε έξυπνες συσκευές για μέγιστη ασφάλεια αλλά και να ξέρεις κάθε στιγμή τι συμβαίνει, ακόμη και όταν θα βρίσκεσαι στην παραλία.

Ασπίδα προστασίας για το σπίτι

Ο στόχος σου για αυτό το καλοκαίρι είναι το λιγότερο άγχος. Εύκολο ακούγεται αλλά σίγουρα δεν είναι απλό να καταφέρεις να αφήσεις στην άκρη όλα όσαο σε απασχολούν. Τουλάχιστον μπορείς να προσπαθήσεις, σωστά; Γι’ αυτό ξεκίνα παίρνοντας πρωτοβουλίες για να αποβάλλεις το μεγάλο άγχος που σου προκαλεί η ασφάλεια του σπιτιού σου όταν θα ξεκουράζεσαι σε μία παραλία με τους δικούς σου ανθρώπους.

Ασφάλεια με ασύρματες δικτυακές κάμερες

Είσαι μια ανάσα πριν τις διακοπές σου και προσπαθείς να προετοιμαστείς για να μην ξεχάσεις τίποτα. Γι’ αυτό πρέπει να κινηθείς έξυπνα κι αποφασιστικά. Μια τέτοια κίνηση είναι να εγκαταστήσεις μερικές δικτυακές κάμερες στο σπίτι σου, από τις  οποίες μπορείς  να το παρακολουθείς συνεχώς ή να σου στέλνουν εικόνα όπου κι αν είσαι! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι  σύνδεση στο internet.

Υπάρχει ποικιλία μοντέλων, με τις δυνατότητες τους να περιλαμβάνουν χρήσιμες επιλογές όπως:

  • Ρύθμιση της κάμερας για να βιντεοσκοπεί όλο το 24άωρο ή να στέλνει ήχο και εικόνα μόνο εάν ανιχνεύσει κίνηση.
  • Ειδοποίηση μέσω e-mail μόλις οι αισθητήρες  ανιχνεύσουν κίνηση.
  • Μετάδοση εικόνας και τη νύχτα, με χρήση υπέρυθρων LED.

Στην περίπτωση που έχεις ήδη αγοράσει μια κάμερα για να βλέπεις το παιδί σου ή να τσεκάρεις τη νταντά, μπορείς να την αξιοποιήσεις και για την ασφάλεια του σπιτιού σου. Τα περισσότερα μοντέλα μπορούν να μεταδίδουν σήμα μέσω διαδικτύου και με τη χρήση της κατάλληλης εφαρμογής, να βλέπεις ζωντανά το χώρο που θα επιλέξεις, στο tablet, τον υπολογιστή ή το κινητό σου.

Δες όλες τις ασύρματες κάμερες εδώ

 

Σύστημα συναγερμού εύκολο στη χρήση

Δε χρειάζεται να δώσεις πολλά χρήματα για να βάλεις ένα σύστημα συναγερμού. Μπορείς να διαλέξεις το δρόμο των πιο οικονομικών και ευέλικτων λύσεων, με συναγερμούς εύκολους στη χρήση αλλά και στην τοποθέτηση τους. Τα συστήματα αυτού του είδους μπορούν να προσφέρουν αξιοσημείωτες επιδόσεις:

  • Υποστήριξη πολλών ασύρματων ή ενσύρματων περιφερειακών αισθητήρων με μεγάλη γωνία ανίχνευσης.
  • Σύστημα τηλεφωνικής ειδοποίησης ή αποστολής SMS στο κινητό σου.
  • Δυνατότητα ακρόασης αλλά και ομιλίας στο χώρο που είναι εγκατεστημένος.
  • Αρκετά μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένες μνήμες, ώστε να αποθηκεύονται τα δεδομένα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
  • Σειρήνα μεγάλης έντασης (π.χ. 110 db).
  • Kουμπί πανικού
Δες συστήματα συναγερμού εδώ

 

Βλέπεις λοιπόν ότι δεν χρειάζεται να μείνει εκτεθειμένο το σπίτι σου κι αυτό το καλοκαίρι. Προσάρμοσέ, στις δικές σου ανάγκες, τις λύσεις που σου προτείναμε και νιώσε άνετα φεύγοντας από το σπίτι για τις καλοκαιρινές διακοπές που τόσο περίμενες.