50 χρόνια συμπληρώνονται από μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ανθρώπινη ιστορία, όταν και ο άνθρωπος πάτησε σε άλλη επιφάνεια από αυτή της Γης. Ήταν απόγευμα της 20ης Ιουλίου του 1969 όταν ο Νηλ Άρμστρονγκ, αστροναύτης της NASA, πάτησε για πρώτη φορά στη Σελήνη, δηλώνοντας την ίδια στιγμή ότι αυτό αποτελεί «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο και ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα.

Λίγα λεπτά μετά, τον Άρμστρονγκ ακολούθησε ένας δεύτερος αστροναύτης, το Μπαζ Άλντριν ο οποίος ήταν το δεύτερο μέλος της τριμελούς αποστολής Apollo 11. Το τρίτο μέλος, ο Μάικλ Κόλινς, παρέμεινε στο όχημα διακυβέρνησης Columbia, περιμένοντας τους αλλους δύο να ολοκληρώσουν την αποστολή τους, συλλέγοντας σεληνιακό υλικό, μια διαδικασία η οποία διήρκεσε 21 ώρες.

Διάβασε επίσης: Το DJI Ronin SC είναι ένα gimbal για mirrorless κάμερες.

Την αποστολή και ειδικότερα την προσσελήνωση, παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση 600 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως ενώ με την επιστροφή τους οι αστροναύτες, έγιναν αποδέκτες θερμών πανηγυρισμών όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά παγκοσμίως.

Συνολικά 12 άνθρωποι, όλοι Αμερικανοί, έχουν πατήσει στη Σελήνη, με τη NASA να εξετάζει την επιστροφή της με νέες αποστολές, κάτι που θα πραγματοποιηθεί αν όλα πάνε καλά, μέχρι το 2024. Στις αποστολές αναμένεται για πρώτη φορά να περιλαμβάνεται και τουλάχιστον μια γυναίκα.