Στο συνέδριο προγραμματιστών F8 την περσινή χρονιά, το Facebook ανακοίνωσε ότι εργαζόταν πάνω στην ανάπτυξη ενός “dark mode” στο Facebook Messenger του Android.

Πλέον η ώρα για την ευρεία διαθεσιμότητα της λειτουργίας αυτής έφθασε με έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο. Προκειμένου κάποιος να μπορέσει να έχει πρόσβαση στη συγκεκριμένη ρύθμιση, θα πρέπει να στείλει ένα emoji με το εικονίδιου του φεγγαριού και πιο συγκεκριμένο αυτό με την ημισέληνο.

Μόλις ο χρήστης πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη κίνηση, ένα popup μήνυμα θα εμφανιστεί στο πάνω μέρος της οθόνης, ενημερώνοντάς τον ότι ξεκλείδωσε το Dark Mode και προκειμένου να το ενεργοποιήσει θα πρέπει να πάει στις Ρυθμίσεις.

Όσοι προχωρήσουν σε αυτές τις κινήσεις, θα λάβουν ακόμα την ενημέρωση ότι η λειτουργία βρίσκεται για την ώρα σε δοκιμαστική περίοδο και μπορεί να υπάρχουν σφάλματα αλλά και περιοχές στις οποίες δεν είναι διαθέσιμη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δε χρειάζεται να στείλουν το emoji της ημισελήνου σε κάποιο φίλο αλλά μπορούν να το στείλουν ακόμα και σε ένα bot του Facebook.