Μπορεί η μεγαλύτερη έκθεση βιντεοπαιχνιδιών, η Ε3, να ανοίγει τις πύλες της στις 11 Ιουνίου, η δράση όμως ξεκινά αρκετά νωρίτερα και συγκεκριμένα από σήμερα.

Οι κορυφαίες εταιρείες του χώρου, διοργανώνουν από σήμερα τις κεντρικές τους παρουσιάσεις αποκαλύπτοντας όλους τους άσσους τους, με τους οποίους θα ασχοληθούμε τους επόμενους μήνες. Σ’ αυτές τις εταιρίες όμως υπάρχει ένας τεράστιος απών, η Sony όπου προτίμησε να απουσιάσει από τη φετινή E3, κρατώντας τις μεγάλες τις ανακοινώσεις (βλ. PlayStation 5) για αργότερα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των παρουσιάσεων και ο τρόπος για να τις δείτε ζωντανά:

Σάββατο 8 Ιουνίου

EA Play: Τα τελευταία χρόνια, η EA είναι η εταιρεία που σείρει το χορό των ανακοινώσεων, κάτι που θα ισχύσει και φέτος. Στην παρουσίαση της εταιρείας περιμένουμε να δούμε το Star Wars Jedi: Fallen Order, Apex Legends αλλά και τα νέα FIFA, NFL και The Sims 4.

Έναρξη παρουσίασης 19:15 στο YouTube και το Twitch

Κυριακή 9 Ιουνίου

Bethesda: Τα ξημερώματα, όσοι έχουν αντοχές θα μπορέσουν να δουν ζωντανά της παρουσίαση της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τα Doom Eternal αλλά και τα Elder Scrolls VI. Πάντως η ίδια η εταιρεία μας «προειδοποιεί» να μην περιμένουμε σημαντικές ανακοινώσεις.

Έναρξη παρουσίασης 03:30 στο YouTube και το Twitch

Microsoft: Η Microsoft αναμένεται να έχει ίσως την πιο ενδιαφέρουσα παρουσίαση στην E3 με αρκετές ανακοινώσεις, καμία όμως να αφορά κάποιο λανσάρισμα κονσόλας. Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα για την υπηρεσία Project xCloud που θα φέρει το gaming σε κάθε οθόνη και χωρίς την ανάγκη αγοράς κονσόλας. Στα παιχνίδια, είναι σίγουρο ότι η Microsoft θα δείξει το Gears of War 5, Cyberbunk 2077 αλλά και το νέο Fable.

Έναρξη παρουσίασης 23:00 στο YouTube και το Twitch

Δευτέρα 10 Ιουνίου

PC Gaming Show: Οι φίλοι των PC έχουν να περιμένουν τη συγκεκριμένη παρουσίαση η οποία είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα νέα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν για τους προσωπικούς υπολογιστές. Αρκετοί developers έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους μεταξύ των οποίων οι Annapurna Interactive, Chucklefish, Epic Games, Raw Fury, Paradox Entertainment και Perfect World Entertainment.

Έναρξη παρουσίασης 20:00 στο YouTube και το Twitch

Ubisoft: Από τους κορυφαίους δημιουργούς βιντεοπαιχνιδιών, η Ubisoft ετοιμάζεται να μας μαγέψει με αρκετούς τίτλους όπως Beyond Good και Evil 2.

Έναρξη παρουσίασης 23:00 στο YouTube και το Twitch

Square Enix: To νέο Avengers αναμένεται να έχει το μεγαλύτεορ ενδιαφέρον από την παρουσίαση της Square Enix μαζί όμως και με το remake του κλασσικού Final Fantasy VII.

Έναρξη παρουσίασης 04:00 στο YouTube και το Twitch

Τρίτη 11 Ιουνίου

Nintendo: Η Ιαπωνική εταιρεία συνηθίζει να ανακοινώνει κάθε νέο της παιχνίδι μέσα από την εκπομπή Nintendo Direct, κάτι που θα κάνει και φέτος, την πρώτη ημέρα της έκθεσης. Για την ώρα πάντως η Nintendo κρατάει μυστικό κάθε νέα ανακοίνωση.

Έναρξη παρουσίασης 19:00 στο YouTube και το Twitch