Δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από τη μέρα που κυκλοφόρησε το Pokemon Go και ήδη μετράει χιλιάδες download ενώ έγινε σε μόλις λίγες ώρες το trend των ημερών. Το παιχνίδι της Niantic θα σε βάλει να κυνηγάς Pokemon σε όλη την πόλη, μέσα στο σπίτι, στο πάρκο, στη θάλασσα και σε όλα τα απίθανα μέρη που δεν θα μπορούσες να φανταστείς.

pokemon-image

Το Pokemon Go χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες εντοπισμού αλλά και την κάμερα του smartphone ώστε όταν κοιτάς την οθόνη σου να μπορείς να εντοπίσεις ανά πάσα στιγμή Pokemon. Η στρατηγική πίσω από το παιχνίδι είναι να πιάσεις αυτά τα Pokemon ενώ θα μπορείς να πολεμήσεις παρέα με φίλους αλλά και να κάνετε ανταλλαγές μεταξύ σας. Οπότε αν δεις κανέναν να κοιτάει την οθόνη του smartphone και να προσπαθεί επίμονα να βρει το τέλειο σημείο, κατά πάσα πιθανότητα προσπαθεί να πιάσει το Pokemon που βρίσκεται εκεί. Τώρα αν θέλεις να τον βοηθήσεις στη μάχη, κατέβασε το παιχνίδι και τρέξε προς το μέρος του!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει παιχνίδια και εφαρμογές Augmented Reality (επαυξημένης πραγματικότητας) αλλά είναι ίσως η πρώτη φορά που ένα από αυτά γίνεται τόσο διάσημο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μάλιστα, σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει και το Pokemon Go Plus το οποίο συνδέεται ασύρματα μέσω Bluetooth με το smartphone ώστε να μπορείς να παίζεις το παιχνίδι χωρίς να κοιτάς διαρκώς την οθόνη.

Το παιχνίδι κυκλοφορεί τόσο για Android όσο και για iOS συσκευές αλλά για την ώρα μόνο για την Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ωστόσο, η Niantic ανακοίνωσε πως θα γίνει διαθέσιμο και στις υπόλοιπες χώρες τις επόμενες εβδομάδες.

Ιστορίες Pokemon που θα αφήσουν … εποχή

– Ο Boon Sheridan μένει σε σπίτι το οποίο παλαιότερα ήταν εκκλησία. Τελευταία άρχισε να βλέπει πολύ κόσμο έξω στην αυλή και αναρωτήθηκε τι μπορεί να συμβαίνει. Οπότε και βγήκε έξω να ρωτήσει. Το Pokemon Go έχει μετατρέψει το σπίτι του σε Pokemon Gym. Πολλές δεκάδες ατόμων έχουν ήδη περάσει μία βόλτα από το σπίτι αφού ακολούθησαν τη διαδρομή που τους έδινε το παιχνίδι ενώ αρκετοί από αυτούς δεν αρνήθηκαν στο να φωτογραφηθούν μαζί με τον ήρωα του σπιτιού.


– Στη Νέα Ζηλανδία και πιο συγκεκριμένα στο Ουέλλιγκτον, δύο παίχτες έκαναν καγιάκ έως τον ωκεανό για να βρουν ένα «δύσκολο» Pokemon Gym. Μισή ώρα μακριά από το λιμάνι της πόλης, δεν πτοήθηκαν, κωπηλάτησαν έως εκεί και κατέκτησαν αυτό το Gym. Το ευτράπελο της υπόθεσης είναι ότι οι δυο τους άνηκαν στην μπλε ομάδα ενώ αυτός που τους νοίκιασε το καγιάκ στην κίτρινη ομάδα. Οπότε και τους πήρε το Gym που με τόσο κόπο βρήκαν!


– Πάντα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος! Ακόμη και αν βρίσκεσαι δευτερόλεπτα πριν από το θαύμα της φύσης, με τη γυναίκα σου να είναι έτοιμη να γεννήσει και να φέρει στον κόσμο το πρώτο σας παιδί, βγάλε το smartphone και πιάσε το Pokemon. Ο Jonathan Theriot αυτό έκανε πάντως μέσα στο μαιευτήριο.


– Έως τώρα έχουν καταγραφεί 4 συμβάντα κλοπής κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι κλέφτες, που κατέβασαν και οι ίδιοι το παιχνίδι, κατάφεραν να τραβήξουν το ενδιαφέρον των παιχτών στο σημείο που βρισκόντουσαν με αποτέλεσμα να τους περιμένουν και να τους αρπάξουν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα. Συνολικά έως τώρα έχουν κλέψει 11 άτομα!