Η φρενίτιδα που έχει προκαλέσει το παιχνίδι Pokemon Go συνεχίζεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως, και ένας ακόμα δείκτης που καταδεικνύει την τεράστια επιτυχία του παιχνιδιού, μας έρχεται από την Apple.

Όπως επιβεβαίωσε η Apple, αν και το Pokemon Go ήταν διαθέσιμο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αυτό δε το εμπόδισε να αποτελέσει το παιχνίδι με τα περισσότερα downloads στο App Store, όλων των εποχών. Είναι ασφαλές να πιστέψουμε ότι το Pokemon Go συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο αφού έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα σε 26 χώρες, συμπεριλαμβανομένου της Ιαπωνίας όπου έκανε χθες το ντεμπούτο του.

Σε ότι αφορά τα έσοδα, η Nintendo στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα των ηρώων του Pokemon, έχει δει την αξία της μετοχής της να αυξάνει έως και 50%, προσθέτοντας αρκετά δισεκατομμύρια στην κεφαλαιακή της αξία και μάλιστα σε ελάχιστο διάστημα. Ήδη αρκετοί καταστηματάρχες αρχίζουν να βλέπουν τη σημαντική δυναμική του παιχνιδιού που μπορεί να τους φέρει πελάτες στα καταστήματά τους, κάτι που φιλοδοξεί να κάνει και το McDonalds στην Ιαπωνία όπου αποτελεί τον κύριο χορηγό του παιχνιδιού τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα κυκλοφορίας.