Το στέγνωμα των ρούχων είναι μια υπόθεση που παρουσιάζει δυσκολίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τον χειμώνα, το κρύο και η υγρασία που επικρατούν στην ατμόσφαιρα, μας αναγκάζουν να απλώνουμε τα ρούχα μέσα στο σπίτι, μια λύση που επιβαρύνει σημαντικά τον αέρα μέσα στο σπίτι, κάνοντας το περιβάλλον ανθυγιεινό –ιδίως για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τους πάσχοντες από παθήσεις του αναπνευστικού και αλλεργίες.

Το καλοκαίρι πάλι, οι έντονες οσμές που επικρατούν στον αέρα της γειτονιάς έχουν ως αποτέλεσμα τα ρούχα να στεγνώνουν μεν, μυρίζοντας άσχημα και συλλέγοντας βακτήρια δε.

Η λύση σε όλα τα παραπάνω είναι η αγορά ενός στεγνωτηρίου. Μη βιάζεστε να δυσανασχετήσετε: τα σύγχρονα στεγνωτήρια είναι μικρά σε μέγεθος (φανταστείτε το, τόσο ογκώδες, όσο ένα πλυντήριο) ενώ η κατανάλωσή τους είναι αρκετά φιλική προς τον λογαριασμό του ηλεκτρικού και την τσέπη σας.

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ενός μοντέλου συμπύκνωσης υδρατμών (ο υγρός αέρας που κυκλοφορεί στη συσκευή συλλέγεται, θερμαίνεται και διοχετεύεται και πάλι στον κάδο) και ενός με αντλία θερμότητας (ο ψυχρός αέρας συγκεντρώνεται στην αντλία, θερμαίνεται και διοχετεύεται ξανά στο στεγνωτήριο) –με τα δεύτερα να έχουν ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση!

Πάμε να δούμε ορισμένα μοντέλα αναλύοντας και τους λόγους που τα ξεχωρίζουμε.

Samsung DV90M8204AW/LV

Θα στεγνώσει αποτελεσματικά τα ρούχα σας χρησιμοποιώντας παράλληλα τη λιγότερη δυνατή ενέργεια, αφού πρόκειται για ένα στεγνωτήριο ενεργειακής κλάσης Α+++. Μπορεί να διαχειριστεί φορτίο έως και 9 κιλά ενώ χάρη στα 17 διαφορετικά προγράμματά του, θα βρίσκετε πάντα αυτό που ταιριάζει στα ρούχα σας, είτε πρόκειται για ευαίσθητα υφάσματα είτε για τα καθημερινά σας ρούχα.

Από τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα είναι αυτό των 35 λεπτών, το οποίο θα στεγνώσει ένα μικρό φορτίο με τα ρούχα που θέλετε να φορέσετε άμεσα, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χάρη στο σύστημα Optimal Dry, το στεγνωτήριο της Samsung ρυθμίζει συνεχώς το χρόνο στεγνώματος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα ρούχα από τη φθορά, χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια από τα συνηθισμένα στεγνωτήρια.

Παρέχει ενισχυμένο φιλτράρισμα νερού χάρη στο φίλτρο 2 σε 1 ενώ τα δύο συστήματα ειδοποίησης σε ενημερώνουν πότε χρειάζεται καθάρισμα το ίδιο το φίλτρο αλλά και ο εναλλάκτης θερμότητας.

Δες το εδώ

 

Bosch WTW87530GR

Το στεγνωτήριο της Bosch διαθέτει συμπυκνωτή SelfCleaning που χαρίζει στα ρούχα σας εξαιρετικά γρήγορο στέγνωμα καταναλώνοντας παράλληλα όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια –όπως αποδεικνύει και η κλάση Α++ του.

Η νέα σχεδίαση των πλευρικών του τοιχωμάτων δεν είναι μόνο ελκυστική στην εμφάνιση αλλά σε συνδυασμό με την ενισχυμένη μόνωση, μειώνουν τους κραδασμούς περιορίζοντας τον θόρυβο, με αποτέλεσμα το πλυντήριο της Bosch να είναι πολύ αθόρυβο ακόμα και στη διάρκεια του κύκλου στυψίματος.

Ο συμπυκνωτής του δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά καθάρισμα με το χέρι ενώ το σύστημα ComfortControl καθιστά τον χειρισμό του πανεύκολο. Απολαύστε ομοιόμορφο στέγνωμα χάρη στην ειδική δομή της επιφάνειας του κάδου και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ (166’ για ένα πλήρες φορτίο 9 κιλών) και χωρίς καμία αύξηση στην κατανάλωση ενέργειας!

Εκμεταλλευτείτε το αντιαλλεργικό πρόγραμμα και κάνετε τη ζωή όλων όσοι υποφέρουν από αλλεργίες ή δερματικές ευαισθησίες καλύτερη.

Δες το εδώ

 

Ποιο είναι το καλύτερο στεγνωτήριο ρούχων

AEG T8DEC68S

Το στεγνωτήριο της AEG διαθέτει τη νέα τεχνολογία AbsoluteCare που βασίζεται στην πραγματική επιστήμη των υφασμάτινων ινών η οποία ελέγχει με μεγάλη ακρίβεια τις κινήσεις και την θερμοκρασία όλων των τύπων των υφασμάτων, μέσα στον κάδο.

Τι σημαίνει αυτό; Πως προστατεύει απαλά όχι μόνο τα καθημερινά ρούχα αλλά και τα ρούχα για εξωτερικές δραστηριότητες στα οποία παρέχει την ακριβή ποσότητα θερμότητας με σκοπό την αποκατάσταση της αδιάβροχης μεμβράνης.

Επίσης προστατεύει τέλεια τα ευαίσθητα μάλλινα φάσματα που πλένονται μόνο στο χέρι καθώς και τα μεταξωτά, καθώς τα προφυλάσσει από το μάζεμα ή το ξεχείλωμα. Χρησιμοποιεί εξελιγμένους αισθητήρες που προσαρμόζουν τον χρόνο στεγνώματος και την κατανάλωση ενέργειας σε κάθε μέγεθος φορτίου.

Ελέγχεται και ρυθμίζεται από υψηλής ακρίβειας αισθητήρες μέσω των οποίων το στέγνωμα των ρούχων γίνεται σε σημαντικά χαμηλότερη θερμοκρασία σε σύγκριση με ένα στεγνωτήριο συμβατικής τεχνολογίας.

Δες το εδώ

 

Miele TCJ 690 WP Eco & Steam WiFi & XL

Ένα πραγματικά high-end μοντέλο που μοιάζει να… έρχεται από το μέλλον, το TCJ 690 WP Eco & Steam της Miele διαθέτει αντλία θερμότητας T1 με SteamFinish για λιγότερο σιδέρωμα, στεγνώνοντας τα ρούχα σας αποτελεσματικά ενώ καταναλώνει τη μικρότερη δυνατή ενέργεια –η ενεργειακή κλάση του Α+++ εγγυάται γι’ αυτό.

Μπορεί να διαχειριστεί φορτίο έως και 9 κιλά, τη στιγμή που η τεχνολογία EcoDry θα του προσφέρει οικονομική λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του χάρη στο σύστημα φίλτρου και τον εναλλάκτη θερμότητας χωρίς συντήρηση.

Το σύστημα WiFiConn@ct θα σου επιτρέψει να συνδέσεις το στεγνωτήριό σου στο διαδίκτυο μέσω μίας εξαιρετικά απλής, plug & play διαδικασίας και να απολαύσεις εντυπωσιακά οφέλη μέσω του app της Miele, είτε βρίσκεσαι εντός σπιτιού, είτε εκτός αυτού.

Η τεχνολογία FragranceDos εξασφαλίζει πως τα ρούχα μετά την πλύση θα είναι απαλά και θα μυρίζουν υπέροχα, με το στέγνωμά τους να είναι σε κάθε περίπτωση ιδανικό –απόρροια του PerfectDry που ανιχνεύει την περιεκτικότητα σε άλατα, προχωρώντας στις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Δες το εδώ