Υπάρχει πιο χρήσιμη συσκευή από το πλυντήριο ρούχων; Ωστόσο, για να λειτουργεί απροβλημάτιστα, πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά. Παρακάτω θα δούμε μερικές συμβουλές ώστε να αποφύγεις τα προβλήματα σε βάθος χρόνου αλλά και να εξασφαλίσεις τη μέγιστη δυνατή καθαριότητα στα ρούχα σου!

Απόφυγε την υπερφόρτωση

Ο κάδος κάθε πλυντηρίου μπορεί να διαχειριστεί συγκεκριμένο βάρος ρούχων. Τα κιλά που προσδιορίζει ο κατασκευαστής είναι ενδεδειγμένα τόσο για την καλή λειτουργία της συσκευής όσο και για την καθαριότητα των ρούχων. Αν γεμίσεις το πλυντήριο με περισσότερα ρούχα από όσα έχει σχεδιαστεί να χωρά, τότε αυτά δεν θα μπορέσουν να πλυθούν το ίδιο σωστά, καθώς δεν κινούνται όπως πρέπει, ούτε θα λάβουν όσο νερό και απορρυπαντικό χρειάζονται.

Washing Machine Tips - 01

Σωστές δοσολογίες!

Η χρήση παραπάνω απορρυπαντικού από όσο χρειάζεται είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Το ποσό της δοσολογίας για απορρυπαντικό και μαλακτικό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το πόσο βρώμικα είναι τα ρούχα ή πόσο «σκληρό» είναι το νερό της περιοχής. Ωστόσο σίγουρα το περισσότερο δεν ισούται πάντα και με καλύτερο αποτέλεσμα. Αντιθέτως η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού μπορεί να αφήσει ανεπιθύμητα υπολείμματα στα ρούχα, διότι το επιπλέον απορρυπαντικό δεν διαλύθηκε σωστά στο νερό.

Το πλυντήριο ρούχων θέλει… πλύσιμο!

Μέρος της σωστής χρήσης του πλυντηρίου είναι και η συντήρησή του. Αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας μας, για να κρατήσει καθαρό το πλυντήριο ρούχων είναι να τρέξει ένα πρόγραμμα πλύσης χωρίς ρούχα. Μερικά νεότερα πλυντήρια έχουν ενσωματωμένο πρόγραμμα καθαρισμού του κάδου, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό για τον καθαρισμό του. Φρόντισε επίσης να αφήνεις για 15-30 λεπτά μετά από κάθε πλύση την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή, έτσι ώστε να φεύγει η υγρασία που έχει συγκεντρωθεί κατά την πλύση. Επιπλέον είναι καλό να χρησιμοποιείς αποσκληρυντικά, ώστε να αποφύγεις τη συγκέντρωση αλάτων.

Washing Machine Tips - 02

Εκμεταλλεύσου όλα τα προγράμματα πλύσης!

Τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων έχουν περισσότερα προγράμματα πλύσης από ποτέ. Πολύ χρήσιμα είναι εκείνα του ατμού και της αποστείρωσης, τα οποία παρέχουν βαθύτερο καθαρισμό και αφαιρούν τις αλλεργιογόνες ουσίες. Τα προγράμματα αυτά ενδείκνυνται για το πλύσιμο ρούχων που προορίζονται για μικρές ηλικίες, όπως τα βρέφη, αλλά και για εκείνους που ταλαιπωρούνται από αλλεργίες. Ένα ακόμα πρόγραμμα που θα σου λύσει τα χέρια είναι το σύντομο. Πολλά πλυντήρια έχουν τη δυνατότητα να «τρέξουν» έναν πολύ μικρότερο κύκλο πλύσης, που μπορεί να αξιοποιηθεί όταν τα ρούχα χρειάζονται απλά ένα φρεσκάρισμα και όχι βαθύ καθάρισμα. Ψάξε όλες τις δυνατότητες που σου δίνει το πλυντήριο, έτσι ώστε να πλένεις πιο έξυπνα από εδώ και πέρα!

Μη ξεχνάς την ενεργειακή απόδοση!

Εκτός από τις συμβουλές που πρέπει να ακολουθείς αφού αποκτήσεις ένα πλυντήριο, υπάρχει ακόμα μία που αφορά τη φάση της επιλογής του και δεν είναι άλλη από την ενεργειακή απόδοση. Αν ψάχνεις για καινούργιο πλυντήριο ρούχων, πέρα από χαρακτηριστικά όπως η χωρητικότητα και τα προγράμματα, για τα οποία μιλήσαμε παραπάνω, πρέπει να δώσεις σημασία και στην ενεργειακή ετικέτα. Μια συσκευή με χαμηλές απαιτήσεις ενέργειας θα είναι πιο οικονομική και πιο φιλική προς το περιβάλλον σε βάθος χρόνου.

Στο MediaMarkt.gr θα βρεις τεράστια ποικιλία από πλυντήρια ρούχων που θα καλύψουν τις ανάγκες κάθε νοικοκυριού!