Η σύγχρονη τεχνολογία έχει τις λύσεις και είναι με το μέρος μας, καθώς δεκάδες νέες συσκευές έρχονται να μας λύσουν τα χέρια σε πολλά καθημερινά μας προβλήματα. Αυτή που ξεχωρίζει, γλυτώνοντας μας πολύτιμο χρόνο και κόπο, είναι τα ιδιαίτερα εξελιγμένα πλέον, πλυντήρια – στεγνωτήρια που κυκλοφορούν στην αγορά.

Τα πλυντήρια – στεγνωτήρια είναι συσκευές στις οποίες συνδυάζονται και οι δύο λειτουργίες: το πλύσιμο των ρούχων και το στέγνωμά τους. Η λειτουργία τους δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή ενός απλού πλυντηρίου και στεγνωτηρίου.

Γιατί να αγοράσεις ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο; 

[+] Σημαντικό πλεονέκτημα ενός πλυντηρίου-στεγνωτηρίου θεωρείται η εξοικονόμηση χώρου στο σπίτι σου. Ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο καταλαμβάνει το μισό χώρο από αυτόν που θα απαιτούσαν οι δύο επιμέρους συσκευές πλυντηρίου και στεγνωτηρίου.  Ως εκ τούτου, οι συγκεκριμένες συσκευές ενδείκνυνται και για μικρά διαμερίσματα.
[justified_image_grid exclude=1038]

[+] Οι σύγχρονες τέτοιες συσκευές αυτού του είδους έχουν πλέον μεγαλύτερο κάδο τόσο για το πλύσιμο όσο για το στέγνωμα (για παράδειγμα, κάδο για πλύση 10 και πλέον κιλά και χώρο για στέγνωμα 7, 8 και παραπάνω κιλά), ξεπερνώντας ένα σημαντικό μειονέκτημα παλιότερων μοντέλων, τα οποία είχαν γενικά μικρή χωρητικότητα για τα ρούχα. Σήμερα, μια τέτοια συσκευή μπορεί να εξυπηρετήσει άνετα μια τετραμελή οικογένεια, ανάλογα βέβαια και με το μοντέλο που θα επιλεχθεί.

Κέρδισε …χώρο στο σπίτι σου, αποκτώντας μία συσκευή 2 σε 1, δηλαδή ένα πλυντήριο – στεγνωτήριο!

[+] Είναι πιο οικονομικά σε κόστος ενέργειας από το παρελθόν: ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις, τα πλυντήρια – στεγνωτήρια προσεγγίζουν πολύ υψηλά στάνταρντ, με αρκετές συσκευές (όπως για παράδειγμα η Morris CDR 97577 ) να ανήκουν στην κατηγορία Α+, δηλαδή καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια από τα πιο «συμβατικά» μοντέλα του είδους.

[+] Διαθέτουν πάρα πολλά προγράμματα, τόσο για το πλύσιμο όσο και για το στέγνωμα, ικανά να φέρουν σε πέρας οποιαδήποτε «αποστολή» τους ανατεθεί.

[+] Είναι πολύ καλά εξοπλισμένα: τα περισσότερα έχουν οθόνες, από τις οποίες μπορείς να προγραμματίσεις με ακρίβεια το πρόγραμμα που θέλεις αλλά και πότε θα ξεκινήσει η συσκευή να δουλεύει (χρονοδιακόπτης). Σε αρκετές περιπτώσεις μπορείς να δεις πόσο ζυγίζουν τα ρούχα που είναι ήδη μέσα στον κάδο και πόσο βάρος ακόμη μπορείς να προσθέσεις. Επιπλέον, υπάρχει πρόβλεψη σε αρκετές συσκευές ώστε να μην μπορούν να το «πειράξουν» τα παιδιά της οικογενείας (παιδική ασφάλεια)

Με αυτές τις συσκευές μπορείς να γλιτώσεις και χρήματα, καθώς κοστίζουν λιγότερο από το να έπαιρνες και πλυντήριο και στεγνωτήριο ξεχωριστά.

Το κόστος αγοράς τους

Όπως γράφαμε αναλυτικά και σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ για τα στεγνωτήρια, είναι κατά τη γνώμη μας ένα πολύ χρήσιμο «εργαλείο» για το κάθε νοικοκυριό. Το πλυντήριο έτσι κι αλλιώς είναι απαραίτητο, οπότε ο συνδυασμός μιας συσκευής που πλένει και στεγνώνει, φαντάζει ιδανικός. Τι γίνεται όμως με το κόστος αγοράς; Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα, καθώς η μέση τιμή απόκτησης ενός πλυντηρίου – στεγνωτηρίου, είναι από 10% έως και 30% χαμηλότερη (ανάλογα με το μοντέλο) από την απόκτηση δύο μεμονωμένων συσκευών, γεγονός που δείχνει ότι τελικά ωφελείται και η τσέπη σου από αυτή την αγορά. Έτσι, συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει οικονομικό κέρδος, περισσότερος ελεύθερος χώρος στο σπίτι – αφού αποκτούμε μία και όχι δύο συσκευές – αλλά και εξαιρετική αποτελεσματικότητα, καθώς τα νέα πλυντήρια στεγνωτήρια διαθέτουν αυξημένη χωρητικότητα τόσο για πλύσιμο όσο και για στέγνωμα.