Τα νέα Mate 30 smartphones δεν ήταν τα μόνα προϊόντα που ανακοίνωσε η Huawei στην προχθεσινή της παρουσίαση στο Μόναχο, αφού είδαμε και το Huawei Watch GT 2.

Το Huawei Watch GT 2 ανακοινώθηκε και έρχεται με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Αρχικά θα κυκλοφορήσει σε 2 διαστάσεις, με κάσα 42 και 46 χιλιοστών και σε διαστάσεις οθόνης 1.2 και 1,39 ιντσών. Σε όλες τις περιπτώσεις η οθόνη στηρίζεται στην AMOLED τεχνολογία και στην επιφάνειά του μπορούμε να δούμε 3D γυαλί που δένει όμορφα με την υπόλοιπη κάσα.

Η «καρδιά» του Watch GT 2 είναι το Kirin A1 τσιπ, που χαρίζει πολύ καλές επιδόσεις ενώ στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά υπάρχει Bluetooth 5.1 LTE και στο μεγαλύτερο μοντέλο μικρόφωνο και ηχείο που κάνουν δυνατές τις τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας. Φυσικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και στη γυμναστική τους αφού περιλαμβάνει 15 διαφορετικές κατηγορίες άσκησης, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στο τρέξιμο.

Εκεί μεγάλη βοήθεια προσφέρει ο αισθητήρας μέτρησης καρδιακών παλμών, ενώ το Watch GT 2 μπορεί να μετρήσει και τις επιδόσεις στο κολύμπι αφού δουλεύει και κάτω από το νερό. Σε αντίθεση με τα νέα smartphones, το Watch GT 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει και στη χώρα μας τον επόμενο μήνα με τιμή που ξεκινάει από τα €229 για το αρχικό μοντέλο των 42 χιλιοστών.