Ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορείς να μεταφέρεις λεφτά σε ένα φίλο σου μέσω του Messenger. Απ΄ότι φαίνεται το Facebook εργάζεται πυρετωδώς για να λανσάρει ένα νέο feature που θα σου επιτρέπει να πληρώνεις τα ψώνια σου μέσω του Messenger.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πώς ακριβώς θα λειτουργεί. Αν θα συνάψει κάποια συνεργασία με το Apple Pay, Android Pay, Samsung Pay ή αν θα φτιάξει εκ νέου μία καινούρια πλατφόρμα.  Όπως άγνωστο παραμένει και το αν θα τα δούμε και σε χώρες έξω από τις ΗΠΑ, αφού είναι διαθέσιμα μόνο για τους κάτοικους της άλλης άκρης του Ατλαντικού.

Ψαχουλεύοντας στα άδυτα του κώδικα, βρέθηκε επίσης και το “Secret Conversations” το οποίο πιθανότατα θα προσφέρει κρυπτογραφημένες συζητήσεις ή chat το οποίο δεν αποθηκεύεται στο ιστορικό. Πάντως, εφόσον δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, ίσως περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να τα δούμε live.

Στην Ελλάδα, σίγουρα θα πάρει αρκετούς παραπάνω μήνες ή και μπορεί να μην το έχουμε ποτέ διαθέσιμο, ειδικά το σύστημα πληρωμών. Αν όμως υπήρχε αυτή η δυνατότητα, εσύ θα πλήρωνες τα ψώνια του super market μέσα από το Messenger ;