Τον επόμενο χρόνο, οι τρεις «μεγάλοι» στο χώρο των παιχνιδοκονσολών, η Sony, η Nintendo και η Microsoft, θα κυκλοφορήσουν στην αγορά νέες κονσόλες, με τη Nintendo μάλιστα να είναι η πρώτη που θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση όπως έχει ήδη ανακοινώσει.

Έτσι το Nintendo NX όπως είναι η προσωρινή ονομασία του όλου project, θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο ή τουλάχιστον θα παρουσιαστεί όπως έχει υποσχεθεί η Nintendo, όμως μέχρι σήμερα δε γνωρίζαμε κάτι γύρω από το νέο σύστημα. Η ιστοσελίδα Eurogamer πιστεύει ότι έχει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που φέρουν το NX να είναι στην ουσία ένα υβριδικό σύστημα με τη μορφή tablet, το οποίο θα μπορεί να συνδεθεί στην τηλεόραση.

Στις δύο του άκρες, διαθέτει δύο αποσπώμενα χειριστήρια ενώ δε θα δέχεται DVD ή Blu-ray αλλά ένα ειδικού τύπου cartridge το οποίο θα μπορεί να αποθηκεύει έως και 32GB δεδομένα παιχνιδιού. Μία από τις πληροφορίες που δεν εντυπωσιάζουν είναι η μη συμβατότητα με περασμένα παιχνίδια. Σύμφωνα με το Eurogamer, η Nintendo ίσως επισπεύσει τουλάχιστον την παρουσίαση της κονσόλας μέσα στο έτος, ενώ ήδη αρκετοί κατασκευαστές παιχνιδιών ανακοινώνουν τίτλους για την παιχνιδοκονσόλα.