Πολύ μεγάλες αλλαγές έρχονται στο Facebook Messenger όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών F8.

Η πρώτη έχει να κάνει με την ταχύτητα της εφαρμογής, με το Facebook να αναπτύσσει από την αρχή την εφαρμογή, προκειμένου να διατηρήσει το μέγεθός της κάτω από τα 30mb. Αυτό σύμφωνα με την εταιρεία θα έχει αποτέλεσμα ο Messenger να ανοίγει σε 1.3 δευτερόλεπτα και να είναι η πιο γρήγορη messaging εφαρμογή.

Δεύτερο πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης θα είναι η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων σε φίλους και φίλες σας που μπορεί να μην έχουν Facebook λογαριασμό, όμως έχουν παρουσία στο Instagram και το WhatsApp. Εκτός από γραπτά κείμενα, οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν και βιντεοκλήσεις, δημιουργώντας έτσι μια πλατφόρμα επικοινωνίας δισεκατομμυρίων χρηστών.

Διάβασε επίσης: Αυτόματη διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης από τη Google.

Ακόμα το Facebook ανακοίνωσε ότι ο Messenger θα έχει παρουσία και σε desktop πλατφόρμες και ειδικότερα στα Windows και το macOS, με εγγενείς εφαρμογές που θα έχουν όλα τα χαρακτηριστικά της Mobile έκδοσης που έχουμε συνηθίσει.

Τέλος το Facebook προωθεί τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δύο ή περισσότερα άτομα μαζί σε πραγματικό χρόνο ένα βίντεο, όσο μικρό ή μεγάλο αυτό είναι, ένα χαρακτηριστικό που όπως φαίνεται πιστεύει πολύ η κορυφαία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσεης.

Το νέο Messenger αναμένεται το Φθινόπωρο όπως επίσης και οι desktop εκδόσεις του.