Τα αποκλειστικά παιχνίδια του PlayStation είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της κονσόλας της Sony. Οι τίτλοι που κυκλοφόρησαν αποκλειστικά στο PS4 ξεχώρισαν για την ποιότητά τους, κάτι που εκτιμήθηκε από τους gamers. Έτσι η Sony θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά την ίδια στρατηγική στο PS5!

Σύμφωνα με δηλώσεις του Hermen Hulst, ο οποίος ηγείται των PlayStation Studios, αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται τουλάχιστον 25 παιχνίδια από το in-house studio της Sony. Μάλιστα σχεδόν τα μισά από αυτά δεν θα είναι ούτε sequels ούτε spin-offs αλλά «φρέσκοι» τίτλοι με νέους χαρακτήρες και ιστορίες!

Από τα επερχόμενα παιχνίδια γνωρίζουμε λίγα. Μερικοί από τους τίτλους που περιμένουμε στο PlayStation 5 είναι τα Horizon Forbidden West, Ratchet and Clank: Rift Apart και God of War: Ragnarok, τα οποία θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2021 και το Gran Turismo 7, το οποίο περιμένουμε μέσα στο 2022. Αυτά είναι μόλις 4 παιχνίδια, οπότε είναι πολλοί οι τίτλοι που ακόμα δεν γνωρίζουμε!

Αυτά τα 25 παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν από τα PlayStation Studios ίσως δεν αναπτυχθούν όλα από τη Sony. Τα PlayStation Studios λειτουργούν πολλές φορές ως εκδότης ενός παιχνιδιού, με την ανάπτυξη να έχει γίνει από τρίτα studios. Επίσης κάποιοι από αυτούς τους τίτλους ίσως να μην είναι αποκλειστικότητες του PlayStation 5. Στο παρελθόν κάποια από τα παιχνίδια των PlayStation Studios έχουν κυκλοφορήσει και σε PC αλλά και στο Xbox. Λογικά, όμως, η πλειοψηφία τους προορίζεται για κυκλοφορία πρώτα στο PS5.

Όπως και να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ή να αναπτύξει αυτά τα παιχνίδια για το PS5 η Sony, η δημιουργία 25 νέων τίτλων από τα PlayStation Studios είναι σίγουρα μιαπολύ ευχάριστη εξέλιξη. Ήδη το PS5 έχει σημειώσει εξαιρετικές πωλήσεις το πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας του και η υπόσχεση της κυκλοφορία πολλών ακόμα ποιοτικών τίτλων για την κονσόλα είναι ένα ακόμα «δυνατό χαρτί» για τη Sony!