Η Nintendo ήταν αυτή που έκανε την αρχή με τις retro κονσόλες κυκλοφορώντας το NES Classic Mini και το SNES Classic Mini ενώ στην αγορά βρίσκεται ήδη και το Commodore 64 το οποίο όμως ανέλαβε να αναβιώσει η εταιρεία Retro Games. Μαζί στις παραπάνω κονσόλες, έρχεται πλέον να προστεθεί και το PlayStation Classic, το οποίο πρόκειται για μία μικρότερη έκδοση του πρώτου PlayStation όπου κυκλοφόρησε πριν 24 χρόνια.

Σύμφωνα με τη Sony, η κονσόλα θα έρχεται με προεγκατεστημένα 20 παιχνίδια, με την πλήρη λίστα να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή. Όσο αφορά τα παιχνίδια που έχουν ήδη επισημοποιηθεί, πρόκειται για τα Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer 4, Tekken 3 και Wild Arms.

PlayStation Classic

Το PlayStation Classic θα γίνει διαθέσιμο για αγορά στις 3 Δεκεμβρίου του έτους που διανύουμε, ενώ μέσα στο κουτί θα συμπεριλαμβάνονται δύο χειριστήρια ρέπλικες των αυθεντικών, μαζί με ένα καλώδιο σύνδεσης HDMI και ένα καλώδιο USB. Όπως και οι άλλες retro κονσόλες, στο κουτί δεν υπάρχει αντάπτορας ρεύματος, οπότε ή θα τροφοδοτήσεις την κονσόλα απευθείας από την USB θύρα της τηλεόρασης ή θα χρησιμοποιήσεις τον αντάπτορα φόρτισης που χρησιμοποιείς για το smartphone.

Η κονσόλα θα είναι 45% μικρότερη σε σύγκριση με το πρώτο PlayStation και θα κοστίζει €99,99. Όσο αφορά τα πλήκτρα της κονσόλας, θα τα χρησιμοποιείς κυρίως για να αλλάζεις παιχνίδια αλλά και για να σταματάς για λίγο το gaming.

Αγόρασέ το

Trends που μπορεί να σε ενδιαφέρουν