Μπήκαμε αισίως στον Οκτώβριο άρα βρισκόμαστε έναν μήνα πριν την κυκλοφορία του PS5. Οι βασικές πληροφορίες για specs, τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας έχουν γίνει γνωστές εδώ και καιρό αλλά οι ειδήσεις σχετικά με την νέα κονσόλα της Sony δεν σταματούν. Τι νέο μάθαμε, λοιπόν το τελευταίο διάστημα, το οποίο δεν ήταν ήδη γνωστό;

Για αρχή είδαμε την τεράστια προσμονή του κόσμου για το PS5. Τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως παρατηρήθηκε πρωτοφανής ζήτηση με την πρώτη διαθέσιμη ποσότητα κονσολών PS5 να εξαντλείται λίγες μέρες μετά την έναρξη των προπαραγγελιών. Όσοι έκαναν άμεσα την αγορά τους, θα παραλάβουν το PlayStation 5 στις 19 Νοεμβρίου.

Ας αφήσουμε, όμως, τη ζήτηση στην άκρη και ας δούμε τι νέο μάθαμε για την ίδια την κονσόλα. Μπορεί να πίστευες ότι ξέραμε ήδη τα πάντα για το PS5 αλλά η Sony μοιράστηκε με το κοινό της κάτι ασυνήθιστο. Η ιαπωνική εταιρία προχώρησε σε ένα επίσημο teardown της κονσόλας και μας αποκάλυψε πώς θα είναι εκ των έσω.

Κατά την αποσυναρμολόγηση αποκαλύφθηκε το τεράστιο σύστημα απαγωγής θερμότητας της κονσόλας, που προβλέπεται να κρατά τη συσκευή σε χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς να παράγει έντονο θόρυβο. Το σύστημα περιλαμβάνει για πρώτη φορά «πάστα» από υγρό μέταλλο μεταξύ του επεξεργαστή και της ψύκτρας. Εντύπωση προκαλεί επίσης το τεράστιο μέγεθος της ψύκτρας και ο μεγάλος ανεμιστήρας που την συνοδεύει.

Στο «μέτωπο» των αξεσουάρ, τώρα, το teardown αποκάλυψε επίσης τη θύρα επέκτασης του εσωτερικού χώρου με τη Western Digital να ανακοινώνει ήδη έναν νέο SSD δίσκο σχεδιασμένο αποκλειστικά για την κονσόλα της Sony. Στην αρχή του βίντεο βλέπουμε και πόσο εύκολο είναι να αφαιρεθούν τα λευκά πλαϊνά του PS5, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να δούμε πολλά διαφορετικά χρώματα και σχέδια ως εναλλάξιμα αξεσουάρ στο μέλλον.

Θα κλείσουμε με τα τελευταία νέα για PS5 games. Πέρα από τους launch τίτλους και τα παιχνίδια που περιμένουμε το 2021, όπως Cyberpunk 2077 και God of War: Ragnarok, θα υπάρξουν και παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει ήδη στην προηγούμενη γενιά, τα οποία θα έρχονται αναβαθμισμένα στο PS5. Το νεότερο από αυτά είναι το For Honor της Ubisoft, το οποίο θα υποστηρίζει 4K ανάλυση στα 60fps στο PS5.

Για ακόμα περισσότερα PS5 και gaming news μείνε συντονισμένος εδώ!