Το PlayStation 4 συνεχίζει να προελαύνει, με τη Sony να ανακοινώνει σήμερα ότι οι πωλήσεις της δημοφιλούς παιχνιδοκονσόλας, ξεπέρασαν μόλις τα 70 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τον προκάτοχό της κονσόλας όπου σε ολόκληρο το διάστημα ζωής του, είχε συμπληρώσει πωλήσεις 80 εκατομμυρίων τεμαχίων όταν το PS4 επιτυγχάνει τις συγκεκριμένες πωλήσεις σε 4 μόλις χρόνια. Συγκριτικά με το Xbox One, η Sony φαίνεται ότι είναι αρκετά μπροστά αφού διάφορες εκτιμήσεις έφερναν τις πωλήσεις της παιχνιδοκονσόλας της Microsoft στα 20 εκατομμύρια πριν ένα χρόνο. Η Sony με τη σειρά της δεν αναφέρει αναλυτικά τις πωλήσεις ανά μοντέλο, χωρίς να γνωρίζουμε σε πόσες κονσόλες αντιστοιχεί το PS4 Pro.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Η Samsung έτοιμη να κατασκευάσει chip 512GB για smartphones

Η σύγκριση με άλλες κονσόλες, και πάλι δείχνει την ανωτερότητα του PS4 αφού το φορητό Nintendo 3DS έχει πουλήσει 68 εκατομμύρια τεμάχια από το 2011, ενώ το Switch, 7 εκατομμύρια από το ντεμπούτο του. Η Sony αναφέρει ακόμα ότι έχουν πουληθεί περισσότερα από 617 εκατομμύρια παιχνίδια του PS4, συμπεριλαμβανομένου ψηφιακών και φυσικών τίτλων. Πάντως η Ιαπωνική εταιρεία έχει ακόμα δρόμο μπροστά της προκειμένου να μπορέσει να ξεπεράσει το ρεκόρ του PlayStation 2 το οποίο είχε σημειώσει τον εκπληκτικό αριθμό των 155 εκατομμυρίων πωλήσεων.