Μέσα στο μήνα η Sony θα δώσει σε περιορισμένο κοινό πρόσβαση στην επερχόμενη πέμπτη αναβάθμιση του PlayStation 4 firmware, και το οποίο φέρνει σημαντικές νέες δυνατότητες.

Ίσως η κυριότερη για το ελληνικο κοινό είναι η υποστήριξη μετά από πολλά χρόνια, ελληνικού μενού στην κονσόλα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει κατά το παρελθόν με οποιαδήποτε έκδοση της κονσόλας. Χωρίς να υπάρχουν για την ώρα περισσότερες πληροφορίες, η Sony αναμένεται να εξελληνίσει πλήρως το μενού του PlayStation 4 και PlayStation 4 Pro, κάνοντας το πολύ πιο εύκολο στο χειρισμό για την πλειψοφηία των Ελλήνων κατόχων οι οποίοι όλα αυτά τα χρώματα χρησιμοποιούν την αγγλική μετάφραση.

Κατά τα άλλα, η Ιαπωνική εταιρεία θα προσθέσει σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, υποστήριξη live streaming στην υπηρεσία Twitch, αυτή τη φορά σε Full HD ανάλυση και με 60 καρέ το δευτερόλεπτο, μια δυνατότητα η οποία ίσως περιοριστεί μόνο για τους κατόχους PlayStation 4 Pro. Ακόμα η εμφάνιση των ειδοποιήσεων και των status, θα είναι πλέον δυνατή με το πάτημα του κεντρικού PlayStation πλήκτρου, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να πλοηγείται στα μενού.

Για την ώρα η Sony δεν έχει γνωστοποιήσει την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του firmware 5.0, κάτι που θα αναμένεται να γίνει όμως τον επόμενο μήνα.