Η Sony ανακοίνωσε σήμερα ότι το PlayStation 4, συμπλήρωσε τα 50 εκατομμύρια πωλήσεις, ένας αριθμός που επιτυγχάνεται σε μόλις 3 χρόνια όταν ο προκάτοχος του, το PlayStation 3 είχε φτάσει το συγκεκριμένο αριθμό με 4.5 χρόνια παρουσίας στην αγορά.

Όπως αναφέρει η Ιαπωνική εταιρεία, στον αριθμό των 50 εκατομμυρίων συμπεριλαμβάνονται και οι πωλήσεις του Pro μοντέλου που έκανε την εμφάνισή του τον περασμένο μήνα, και το οποίο ανήκει όπως φανερώνει και η ονομασία του στην οικογένεια προϊόντων του PlayStation 4 μαζί με το αρχικό μοντέλο. Παράλληλα, οι πωλήσεις παιχνιδιών για το PlayStation 4 βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα αφού αυτά τα 3 χρόνια, έχουν διατεθεί στην αγορά περίπου 370 εκατομμύρια παιχνίδια είτε σε φυσική μορφή είτε σε ψηφιακή μέσω κωδικών ή του PlayStation Store, κάτι που σημαίνει ότι για κάθε κάτοχο της κονσόλας, αντιστοιχούν 7 παιχνίδια.

Ο μεγάλος αντίπαλος της Sony, η Microsoft και το Xbox One, δεν γνωστοποιεί το τελευταίο διάστημα τους αριθμούς πωλήσεων αν και γνωρίζουμε ότι το τελευταίο τρίμηνο, το Xbox One S έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις το PlayStation 4. Οι συνολικές πάντως πωλήσεις της παιχνιδοκονσόλας της Microsoft υπολογίζονται περίπου στα 25 με 30 εκατομμύρια.