Λίγο πριν την κυκλοφορία της επόμενης κονσόλας στις 29/11, το PS3 έσπασε στις αρχές Νοεμβρίου ένα ρεκόρ. Η τρίτη οικιακή κονσόλα της Sony πούλησε πάνω από 80 εκατομμύρια αντίτυπα από τη διάθεσή της στο εμπόριο στις 11 Νοεμβρίου 2006. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή τα πήγε αρκετά καλά, αλλά παραμένει πολύ πίσω σε σύγκριση με το PS2, το οποίο κατόρθωσε να πουλήσει 155 εκατομμύρια συσκευές.

Ωστόσο, το PS2 χρειάστηκε περίπου 13 χρόνια για να πουλήσει αυτά τα 155 εκατομμύρια αντίτυπα. Η Sony διέκοψε την παραγωγή της κονσόλας που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2000 μόλις στις αρχές του 2013. Με 80 εκατομμύρια συσκευές, το PS3 βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Xbox 360, το οποίο διατέθηκε στην αγορά το φθινόπωρο του 2005 και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχε σημειώσει πωλήσεις ύψους 79,4 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 4000 τίτλοι λογισμικού για το PS3 (δεν συνυπολογίζονται τα παιχνίδια με τη μορφή download, αλλά συνυπολογίζονται οι διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου παιχνιδιού για διάφορες χώρες). Μπορεί να βρισκόμαστε στο κατώφλι της επόμενης γενιάς κονσόλων, αλλά η προσφορά νέων τίτλων δεν θα σβήσει τόσο γρήγορα. Μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων διατέθηκαν περίπου 300 παιχνίδια στις αγορές ολόκληρου του κόσμου (μεταξύ αυτών και το πολυαναμενόμενο παιχνίδι εξομοίωσης αγώνων ταχύτητας Gran Turismo 6).