Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι το Messenger ήταν κάποτε ενσωματωμένο στο Facebook, πριν η ομώνυμη εταιρεία αποφασίσει κάπου μέσα στο 2014 να «σπάσει» τις δύο υπηρεσίες έτσι ώστε η κάθεμία να διαθέτει τη δική της εφαρμογή. Πλέον η επιστροφή Messenger στο Facebook δείχνει και πάλι πιθανή.

Ενόψη και της ενοποίησης σε επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ των μελών του Facebook, WhatsaApp και Instagram, ίσως το Facebook σκέφτεται να επαναφέρει το Messenger μέσα στην κύρια εφαρμογή του. Αυτό τουλάχιστον έγινε γνωστό μέσα από εικόνες που δείχνουν μια δοκιμαστική έκδοση του Facebook όπου στο άνω δεξί μέρος υπάρχει το κλασσικό εικονίδιο του Messenger. Πατώντας το ο χρήστης μπορεί και μπαίνει στις επαφές του με τις οποίες μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση χωρίς να βγει καθόλου από την εφαρμογή.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η ενσωμάτωση δε φτάνει σε καμία περίπτωση την πληρότητα που διαθέτει η ανεξάρτητη εφαρμογή του Messenger, με τις συζητήσεις να γίνονται απλά με κείμενο χωρίς τη δυνατότητα προσθήκης βίντεο, reactions και φωτογραφιών. Περισσότερα για τα σχέδια του Facebook αναμένεται να μάθουμε στο συνε΄δριο προγραμματιστών F8 που θα διοργανώσει και φέτος στην Καλιφόρνια από τις 30 Απριλίου έως την 1η Μαίου.