Η επόμενη έκδοση των Windows 10 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Απρίλιο και έχει την ονομασία Creators Update, με τη Microsoft να ανακοινώνει αυτή την εβδομάδα δύο ακόμη χαρακτηριστικά που θα διαθέτει.

Το πρώτο ονομάζεται Picture-In-Picture και αποτελεί μια παρόμοια λειτουργία με αυτή που βλέπουμε σε κάποια smartphones αλλά και στο macOS. Με τη λειτουργία αυτή, ο χρήστης μπορεί να βλέπει κάποιο βίντεο σε παράθυρο, το οποίο παραμένει πάντα στο προσκήνιο και με το μέγεθός του να μετατρέπεται όσο μεγάλο ή μικρό επιθυμεί ο ίδιος. Ακόμα και αν ανοίξουν νέα παράθυρα, αυτά δεν επικαλύπτουν το παράθυρο που δείχνει το βίντεο, κάτι που είναι αρκετά χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις. Η δυνατότητα PIP θα υποστηρίζεται αρχικά από την εφαρμογή Movies & TV Shows που έρχεται μαζί με τα Windows 10 αλλά και με το Skype ενώ η Microsoft θα την κάνει διαθέσιμη και στους προγραμματιστές προκειμένου να την ενσωματώσουν στις εφαρμογές τους.

Μια δεύτερη λειτουργία είναι το Dynamic Lock μέσω του οποίου ο κάτοχος ενός υπολογιστή, θα μπορεί να συνδέσει τον υπολογιστή του με ένα bluetooth περιφερειακό, το οποίο όταν βρεθεί εκτός εμβέλειας, θα επιτρέπει στον υπολογιστή να κλειδώσει αυτόματα προστατεύοντας έτσι τα δεδομένα του από ανεπιθύμητη πρόσβαση.