Τον Ιούλιο με την κυκλοφορία του Chrome 68, θα ολοκληρωθούν οι κινήσεις της Google σε ότι αφορά την ενημέρωση του browser κάθε φορά που κάποιος χρήστης του επισκέπεται μια ιστοσελίδα που δεν υποστηρίζει https.

Έτσι η Google θα κάνει πιο αισθητή την εμφάνιση του μηνύματος μη ασφαλούς σύνδεσης, εμφανίζοντας το πλέον ολογράφως και όχι με ένα απλό θαυμαστικό όπως ισχύει μέχρι σήμερα, αρχής γενομένης από τον Chrome 68. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στις κινήσεις της εταιρείας να ευαισθητοποιήσει τους δημιουργούς ιστοσελίδων να κάνουν πιο ασφαλής τις ιστοσελίδες τους, κάτι αναγκαίο στη σύγχρονη εποχή. Τα στοιχεία της Google δείχνουν ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη αφού το 68% της κίνησης που προέρχεται από την έκδοση του Chrome είτε από Android smartphone είτε από κάποια Desktop εκδοσή του, καταλήγει σε https ιστοσελίδες ενώ το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 78% για όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή στο Chrome OS ή υπολογιστή Mac.

Ένα τελευταίο στατιστικό στοιχείο της Google αναφέρει ακόμα ότι 81 από τα 100 πιο δημοφιλή sites του διαδικτύου, υποστηρίζουν https αν και η προσπάθεια όπως αναφέρει η εταιρεία πρέπει να συνεχιστεί.