Παραμένοντας ο βασιλιάς στα tablets, η Apple προχώρησε σήμερα στην ανανέωση του βασικού Apple iPad 10.2 το οποίο αποκτά και μια πιο οικονομική τιμή, στα $329.

Με τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό, το νέο Apple iPad 10.2 έρχεται με μεγαλύτερη οθόνη Retina στις 10,2 ίντσες έναντι 9,7 ιντσών του προκατόχου του. Αυτή είναι σε θέση να απεικονίζει 3.5 εκατομμύρια pixels ενώ διαθέτει και μεγάλη γωνία θέασης προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο με εφαρμογές σχεδιασμού αλλά και με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Διάβασε επίσης: Το Apple Watch Series 5 έρχεται με GPS και οθόνη που παραμένει συνεχώς ανοιχτή.

Κάτω από την οθόνη βρίσκουμε τον κλασσικό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων ενώ όπως ισχύει από πέρσι, το νέο iPad τρέχει το λειτουργικό σύστημα των tablets της Apple, το iPad OS.

Μια ματιά στο εσωτερικό, αποκαλύπτει το A10 Fusion SoC το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στη δεύτερη γενιά του iPad Pro, και με τις επιδόσεις του tablet να είναι σύμφωνα με την Apple απόλυτα συγκρίσιμες με το «δημοφιλέστερο Windows laptop αυτή την εποχή». Και αυτό το iPad υποστηρίζει τη χρήση του Apple Pencil προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να ζωγραφίζει ή να κρατά χειρόγραφες σημειώσεις.

Τέλος, η Apple ενσωματώνει και μια έξυπνη θύρα μέσω της οποίας μπορείτε να συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο που αναλαμβάνει το ρόλο και της θήκης. Ο συνδυασμός αυτός, μετατρέπει το iPad σε υβριδικό laptop.

Το νέο iPad αναμένεται στην Ελλάδα στις 30 Σεπτεμβρίου, με την Apple παραδοσιακά να διαθέτει και LTE έκδοση για όσους θέλουν να είναι συνεχώς στο Internet, όπου και αν βρίσκονται.