Έχοντας δεχθεί έντονη κριτική για την πολιτική της σε ότι αφορά το μήνυμα δωρεάν αναβάθμισης που εμφανίζει σε χρήστες Windows 7 και Windows 8.1, η Microsoft προχωρά σε ανανέωση του από σήμερα.

Το νέο μήνυμα πλέον θα εμφανίζει στον χρήστη τρεις επιλογές, με την πρώτη να ξεκινά άμεσα την αναβάθμιση σε Windows 10, ενώ αν επιλεχθεί η δεύτερη, τότε ο χρήστης μπορεί να ορίσει συγκεκριμένη ώρα που θα πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση. Επιλέγοντας το τρίτο μενού, ο χρήστης απορρίπτει αυτόματα τη δωρεάν αναβάθμιση και δεν ενημερώνεται ξανά με το σχετικό μήνυμα.

Κατά το παρελθόν η Microsoft έχει προχωρήσει σε κινήσεις που έχουν εξοργίσει αρκετούς χρήστες, πολλοί από τους οποίους είδαν το σύστημα τους να αναβαθμίζεται στην τελευταία έκδοση των Windows χωρίς να έχουν δώσει σχετική άδεια.

Σε κάθε περίπτωση, η προσφορά δωρεάν αναβάθμισης άδειας Windows 7 και Windows 8.1 στα Windows 10, λήγει στις 29 Ιουλίου. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία το μήνυμα αναβάθμισης αναμένεται να σταματήσει να εμφανίζεται ενώ όσοι θα αποφασίσουν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση, θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των $119.