Η νέα τιμολογιακή πολιτικής για τους ιδιώτες εντός Ευρωπαικής Ένωσης που επιθυμούν φθηνότερες διεθνείς κλήσεις αλλά και αποστολή SMS, είναι ενεργή από σήμερα.

Συγκεκριμένα οι καταναλωτές που καλούν από τη χώρα τους σε άλλη χώρα της ΕΕ θα καταβάλλουν κατ’ ανώτατο όριο 19 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό κλήσης και 6 λεπτά ανά μήνυμα SMS, με τις δύο τιμές να μην περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.

Διάβασε επίσης: Η HMD Global άρχισε να ετοιμάζει τα 5G Nokia smartphones.

Στην τιμολογιακή ρύθμιση δεν περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις και γενικότερα οι επαγγελματίες που ήδη διαθέτουν παρόμοιες δυνατότητες. Σύμφωνα με τον Άντρους Άνσιπ, αντιπρόεδρο της Επιτροπής και αρμοδίου για την ψηφιακή ενιαία αγορά,

« Τα ανώτατα όρια τιμών για κλήσεις εντός ΕΕ αποτελούν απτό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ψηφιακή ενιαία αγορά συμβάλλει πραγματικά στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Χάρη στη δημιουργία της ψηφιακής ενιαίας αγοράς, έχουν κατοχυρωθεί 35 νέα ψηφιακά δικαιώματα και ελευθερίες. Συνολικά, οι νέοι κανόνες για τις τηλεπικοινωνίες θα βοηθήσουν την ΕΕ να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες συνδεσιμότητας των Ευρωπαίων και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ.»

Από την πλευρά των καταναλωτών, δε χρειάζεται να γίνει κάποια πρόσθετη κίνηση αφού η λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα.

Trends που μπορεί να σε ενδιαφέρουν