Η Microsoft είναι έτοιμη να αναβαθμίσει σημαντικά τη δυνατότητα σύνδεσης bluetooth περιφερειακών στα Windows 10, με την επερχόμενη έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος.

Από τη δοκιμαστική έκδοση 17093 και μετά, τα Windows 10 και για συγκεκριμένα περιφερειακά αρχής γενομένης από το Surface Precision Mouse της ίδιας της Microsoft, θα ενημερώνουν τον χρήστη με popup μήνυμα ότι ένα νέο bluetooth περιφερειακό επιθυμεί τη σύνδεση με τον υπολογιστή. Ο χρήστης το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να πατήσει πάνω στο μήνυμα και να συνεχίσει τη διαδικασία σύνδεσης, αντί όπως ίσχυε κατά το παρελθόν, να ψάχνει ανάμεσα σε ρυθμίσεις για να βρει το κατάλληλο μενού.

Η Microsoft αναφέρει ότι στόχος της είναι η λίστα με τα συμβατά bluetooth περιφερειακά να μεγαλώσει σύντομα, χωρίς όμως να μπαίνει σε λεπτομέρειες. Στόχος της είναι να κάνει την όλη διαδικασία εύκολη όπως ισχύει με τις mobile πλατφόρμες των Android και iOS. Το αποτέλεσμα της δουλειάς της θα το δούμε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο όταν και θα κυκλοφορήσει η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10.