Η Sony έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές προβλήματα με την υπηρεσία του PlayStation Network, πολλές από αυτές να οφείλονται σε επιθέσεις hacker που έχουν καταφέρει στο παρελθόν να έχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών.

Για το σκοπό αυτό, ίσως και με χαρακτηριστική καθυστέρηση, η Ιαπωνική εταιρεία ενσωματώνει τη λειτουργία επαλήθευσης κάθε λογαριασμού με τη διαδικασία 2 βημάτων, στα πρότυπα υπηρεσιών άλλων εταιρειών όπως του Gmail, του Facebook και του Outlook της Microsoft. Η διαδικασία ενεργοποίησής της είναι αρκετά απλή και οι ενδιαφερόμενοι αρκεί να επισκεφθούν αυτή την ιστοσελίδα και αφού εισάγουν τα στοιχεία τους, να δηλώσουν έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Στη συνέχεια, θα λάβουν SMS με κωδικό τον οποίο και θα πρέπει να εισάγουν στην ιστοσελίδα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία. Έτσι κατά τη διαδικασία σύνδεσης στο PlayStation Network μέσα από ένα PlayStation 3, PlayStation 4 ή ένα PS Vita, ο χρήστης θα χρειαστεί να εισάγει εκτός από τον κωδικό του, και έναν δεύτερο τον οποίο θα λάβει στο κινητό του τηλέφωνο εκείνη τη στιγμή, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι είναι ο ίδιος. Με τον τρόπο αυτό αποκλείεται η κακόβουλη πρόσβαση αφού για τη σύνδεση στο λογαριασμό, είναι απαραίτητη η εισαγωγή και των δύο κωδικών.

Η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει και με ένα δεύτερο τρόπο, αρκεί ο χρήστης να πλοηγηθεί στη σχετική ρύθμιση στο μενού του PlayStation, το οποίο μπορεί να βρει ακολουθώντας τη διαδρομή Settings -> PlayStation Network Account Management -> Account Information -> Security -> 2-Step Verification