Το Battleborn κυκλοφόρησε σχεδόν αθόρυβα περίπου 10 ημέρες πριν και πιο συγκεκριμένα στις 3 Μαΐου και είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον FPS MOBA γεμάτο μάχες, leveling system, quests, abilities & skills. Ο κάθε παίχτης μπορεί να διαλέξει όποιον θέλει από τους 25 διαθέσιμους χαρακτήρες (με τον καθένα από αυτούς να έχει διαφορετικά abilities) και να τον αναβαθμίζει κάθε φορά που κερδίζει skill points ανεβαίνοντας ταυτόχρονα και level. Όσο αφορά το σενάριο του παιχνιδιού, διάφορα είδη & φυλές έχουν ενωθεί μεταξύ τους και συνεργάζονται ενάντια στους Varelsi που είναι η αιτία καταστροφής των περισσότερων πλανητών και αστεριών στο γαλαξία.

“Από τους δημιουργούς του Borderlands έρχεται ένα νέο παιχνίδι βολών πρώτου προσώπου κατάλληλο για κάθε σκληρό καρύδι. Το σύμπαν βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και μόνο οι πιο δυνατοί Battleborn μπορούν να το σώσουν. Αυτή η ομάδα ηρώων θα πολεμήσει με σπαθιά, θα ρίξει με τεράστια όπλα, θα εξαπολύσει ξόρκια και πολλά άλλα! Παίξε με 25 μοναδικούς ήρωες. Πολέμησε μόνος ή παρέα με τους φίλους σου. Παίξε αποστολές με ιστορία ή κατατρόπωσε εχθρούς σε συναγωνιστικές μάχες multiplayer. Ο Rendain και η σκοτεινή στρατιά του σκοπεύουν να καταστρέψουν το τελευταίο άστρο. Μπορείς, εσευ και οι φίλοι σου, να τον σταματήσετε;”

5 λόγοι για να παίξεις Battleborn

Είναι MOBA με στοιχεία RPG

Αρχικά θα σου θυμίσει το Borderlands. Το look and feel του παιχνιδιού θα σε κάνει να νομίσεις πως το έπαιζες αρκετό καιρό χωρίς να σε δυσκολέψει με δύσκολες και δυσνόητες ρυθμίσεις. Το Battleborn είναι ένα ενδιαφέρον μείγμα MOBA (Massively Online Battle Arena) και FPS (First Person Shooter) με τα στοιχεία MOBA να υπερισχύουν όσο αφορά το κομμάτι του multiplayer. Σύμφωνα με την Gearbox το mode που έχει τα περισσότερα στοιχεία MOBA είναι το Incursion και μπορείς να το καταλάβεις αμέσως από τον τρόπο που είναι στημένοι οι χάρτες. Έχει βάσεις, attack points & κανάλια με τον τελικό στόχο να φτάσεις στην απέναντι πλευρά. Έχει αρκετά γρήγορο gameplay, νιώθεις έντονα τη δράση και δεν είναι καθόλου μα καθόλου βαρετό.

Έχει και RPG στοιχεία φυσικά

Θα τα βρεις μέσα στο παιχνίδι στη μορφή του Command System. Όπως και στο Borderlands 2, μπορεί και καταγράφει τις επιδόσεις σου με όλους τους 25 χαρακτήρες και ανάλογα πόσες ώρες έχεις παίξει και πόσα abilities έχεις ξεκλειδώσεις, ανεβαίνεις και Rank.

Η συνεργασία με άλλους παίχτες είναι πολύ σημαντική

Λόγω του ότι ο κάθε ένας από τους 25 χαρακτήρες είναι τελείως διαφορετικός από τον άλλο, θα πρέπει να συνεργάζεσαι συχνά με τους άλλους παίχτες για να βρεις τη νικητήρια συνταγή του game. Δεν υπάρχει λόγος να τρέχεις μόνος μπροστά χωρίς support και να προσπαθείς απλά να σκοτώσεις ένα το πολύ δύο αντιπάλους. Θα χάνεις κάθε φορά, αφού το teamwork της αντίπαλής ομάδας θα σε κατατροπώσει. Οπότε, από τη στιγμή που θα δεις ότι μία ομάδα κερδίζει ευκολότερα απ΄ότι ένας παίχτης μόνος του, θα συνεργάζεσαι όλο και πιο εύκολα με τους άλλους και θα γίνει κομμάτι του gameplay.

Ο χαρακτήρας σου γίνεται καλύτερος όσο περισσότερο παίζεις

Αν και μπορεί να το έχεις ακούσει ή δει σε μερικά παιχνίδια, το Battleborn έχει έναν ενδιαφέρον τρόπο να σε κρατάει μέσα στο παιχνίδι. Καθώς παίζεις ένα match, μπορείς να ανέβεις έως και level 10 χρησιμοποιώντας το Helix leveling system του παιχνιδιού. Σε κάθε rank μπορείς να εξοπλίσεις τον χαρακτήρα σου με διαφορετικά abilities όπως καλύτερη ασπίδα ή αυξημένη εμβέλεια των πυρομαχικών. Στο επόμενο match ξεκινάς πάλι από Level 1 ενώ η συνολική σου επίδοση καταγράφεται στο Command System. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά μπορείς να αλλάζεις το χαρακτήρα σου ανάλογα το match χωρίς να είναι μόνιμη η αλλαγή.

To respawn or not to respawn ? That’s the question!

Όσο μεγαλύτερο είναι ένα match, τόσο πιο επικίνδυνο είναι να πεθαίνεις μέσα στο Battleborn. Συνήθως τα παιχνίδια έχουν σταθερό χρόνο respawn αλλά στο Battleborn όσο λιγότερος χρόνος υπάρχει στο match, τόσο μεγαλύτερος γίνεται και ο χρόνος του respawn. Προς το τέλος θα παρατηρήσεις χρόνους respawn έως και 45 δεύτερα, κάτι που σημαίνει ότι θα αφήνεις για περισσότερη ώρα τους συμπαίχτες σου αβοήθητούς. Βέβαια μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ως τακτική, αφού αν καταφέρετε σαν ομάδα να σκοτώσετε όλους τους αντιπάλους, θα έχετε ανοιχτό πεδίο μπροστά  να αλωνήσετε!

Official Trailer

 Gameplay Trailer

Αγόρασέ το

Trends που μπορεί να σε ενδιαφέρουν