Η επόμενη αναβάθμιση των Windows 10 που έρχεται την άνοιξη με την ονομασία Creators Update, θα φέρει σημαντικές αλλαγές στο κορυφαίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, με μία από αυτές να είναι η εγγενής υποστήριξη της εικονικής πραγματικότητας.

Όπως είχε δηλώσει η Microsoft στην πρόσφατη παρουσίαση, αρκετές εταιρείες θα παρουσιάσουν σύντομα νέα συστήματα εικονικής πραγματικότητας τα οποία θα ενσωματώνουν τεχνολογία που θα κάνει εφικτό τον εντοπισμό του χρήστη στον τρισδιάστατο χώρο χωρίς να χρειάζεται η αγορά και τοποθέτηση ακριβών αισθητήρων. Μάλιστα το κόστος των νέων VR συστημάτων κατά τη Micorosft θα ξεκινά από τα $299 ενώ οι πρώτες εταιρείες που θα κυκλοφορήσουν παρόμοιες λύσεις είναι οι Dell, Acer, HP, Lenovo και ASUS.

Η λίστα των κατασκευαστών όμως αναμένεται να μεγαλώσει πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η Microsoft απευθυνθεί σ’ αυτούς τον Δεκέμβριο στο συνέδριο WinHEC που διεξάγεται στην Κίνα, με όλες τις λεπτομέρειες κατασκευής ενός συμβατού VR συστήματος που θα αποτελεί μια από τις κατάλληλες προτάσεις για την πλατφόρμα Windows Holographic. Όπως γνωρίζουμε, οι πρώτες κυκλοφορίες θα μοιάζουν αρκετά με τα παραδοσιακά VR κράνη που έχουμε συνηθίσει, χωρίς όμως να διαθέτουν τις δυνατότητες των Hololens, του συστήματος mixed reality που έχει κατασκευάσει η ίδια η Microsoft και διαθέτει σε προγραμματιστές.

Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες και δυνατότητες που θα προσφέρει ο συνδυασμός VR και Windows 10 Creators Update θα γνωστοποιηθεί μέσα στο Δεκέμβριο όταν και θα πραγματοποιηθούν δύο προγραμματισμένες παρουσιάσεις της Microsoft στις 8 και 14 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.