Τα αναδιπλούμενα smartphone είναι κατά πολλούς η επόμενη μεγάλη αλλαγή στα smartphones, με τις εταιρείες να ετοιμάζονται πυρετωδώς να παρουσιάσουν τα πρώτα τους μοντέλα.

Η Samsung θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να είναι η πρώτη εταιρεία που θα κυκλοφορήσει στην αγορά μια τέτοια συσκευή, αν κρίνουμε απ΄την πρόσφατη υποβολή αίτησης για την κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η νοτιοκορεατική εταιρεία και η οποία διέρρευσε στο Internet. Σ’ αυτή βλέπουμε μια λεπτή συσκευή η οποία όμως κρύβει μια εύκαμπτη οθόνη, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο smartphone να διπλώσει, θυμίζοντας παλιά clamshell κινητά τηλέφωνα. Με το άνοιγμα της συσκευής, η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας, με το μηχανισμό αναδίπλωσης να αναλαμβάνει δουλειά.

Άλλα στοιχεία που φαίνονται στην αίτηση της Samsung είναι το κλασσικό home button, αλλά και κουμπιά αυξομείωσης ήχου στα πλάγια της συσκευής. Στο πίσω μέρος  υπάρχει κάμερα και πιθανόν το ηχείο. Τα σχέδια της Samsung για την παρουσίαση ενός αναδιπλούμενο smartphone είναι παλιά, με τις τελευταίες φήμες να αναφέρουν ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει μέσα στο 2017 το συγκεκριμένο μοντέλο που για την ώρα έχει την ονομασία Project Valley.