Η Apple κυκλοφόρησε πριν μερικές ώρες ένα νέο patch το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία λύνει το πρόβλημα hyper-threading που παρουσιάζει το νέο MacBook Pro με επεξεργαστή Core i9, και το οποίο ανακαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα από χρήστες.

Η εταιρεία συνοδεύει την κυκλοφορία του patch με την παραδοχή του προβλήματος ζητώντας συγνώμη από όσους έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη έκδοση του MacBook. Αναμενόμενα από την ώρα που κυκλοφόρησε το patch, έχουν ξεκινήσει αρκετές δοκιμές από χρήστες και ιστοσελίδες προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα της Apple.

Διάβασε επίσης: Το Xbox Adaptive Controller είναι σχεδιασμένο ειδικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα είναι θετικά, με τα συστήματα που έχουν εγκατάσταση το patch, να σημειώνουν 20% καλύτερες επιδόσεις κατά μέσο όρο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε εξαιρετικά απαιτητικές διεργασίες όπως επεξεργασία βίντεο και rendering όπου και το πρόβλημα hyper-threading είναι πιο εμφανές.

Ενδεικτικό είναι ότι η Apple συνεργάστηκε με τον Dave Lee, τον YouTuber που πρώτος ανέφερε το πρόβλημα και ο όποιος επιβεβαιώνει με νέες του δοκιμές αλλά και βίντεο, ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε θέματα επιδόσεων, αν και δεν γίνεται πλήρη χρήση των δυνατοτήτων του επεξεργαστή.

Ο λόγος κατά πάσα πιθανότητα είναι η προσοχή που δίνει η Apple σε προβλήματα υπερθέρμανσης, με τον συγκεκριμένο εξαπύρηνο επεξεργαστή της Intel, να είναι ο καλύτερος όπου μπορεί κάποιος να βρει σε φορητό υπολογιστή.