Η πασιέντζα μπορεί να είναι ένα άγνωστο επάγγελμα για τους περισσότερους, όμως σίγουρα, μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων γνωρίζει το ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι.

Το Solitaire της Microsoft όπως είναι ο αγγλικός του τίτλος, θα περάσει σύντομα στην ιστορία αφού καταφέρνει να αποτελέσει το επόμενο βιντεοπαιχνίδι που θα μπει στη λίστα World Video Game Hall of Fame.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται τα πιο κλασσικά βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών όπως τα Doom, Tetris, World of Warcraft, Pong, Pac-Man, Super Mario Bros., Grand Theft Auto, The Sims, The Legend of Zelda, Space Invaders, Sonic the Hedgehog, Halo: Combat Evolved κ.ά.

Διάβασε επίσης: Ο τελικός του Madden 19 έσπασε ρεκόρ ακροαματικότητας

Η πασιέντζα αποτέλεσε ένα από τα πρώτα παιχνίδια για τα Windows, με τη Microsoft να το περιλαμβάνει με κάθε έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος, ο κύριος λόγος για την τεράστια διάδοσή του. Η αρχή έγινε το 1990 με τα Windows 3.0 φτάνοντας μέχρι τις ημέρες μας όπου και πάλι το βρίσκουμε στα Windows 10.

Όμως πλέον αποτελεί συλλογή με παιχνίδια τράπουλας όπως τα Klondike, Spider, Freecell, TriPeaks και Pyramid, έχοντας φυσικά πολύ ανώτερα γραφικά από την πρώτη έκδοση, η οποία όμως στόχευε στο εθιστικό gameplay και λιγότερο στον εντυπωσιασμό, κάτι που σίγουρα πέτυχε.