Μεγάλα σχέδια για το μέλλον και συγκεκριμένα για το χώρο των λειτουργικών συστημάτων έχει η Microsoft, κρίνοντας από την παρουσία της στην έκθεση Computex 2019 και την κεντρική ομιλία υψηλόβαθμου στελέχους της, τον Nick Parker, αντιπρόεδρο πωλήσεων για συσκευές και καταναλωτές.

Η εταιρεία όλα δείχνουν ότι ετοιμάζεται για μια νέα εποχή συσκευών που θα διαφέρει αρκετά από αυτές που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, και οι οποίες θα έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις από το λειτουργικό σύστημα που θα τρέχουν. Αυτές οι απαιτήσεις δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα Windows 10 όπως η «αθόρυβη» αναβάθμιση στο παρασκήνιο όπου ο χρήστης δεν θα αντιλαμβάνεται τίποτα, συνεχίζοντας κανονικά την εργασία του χωρίς καμία διακοπή.

Διάβασε επίσης: Το Dell XPS 13 2-σε-1 είναι εντυπωσιακό laptop.

Το «μοντέρνο λειτουργικό σύστημα» όπως το αναφέρει η Microsoft αρκετές φορές, θα διακρίνεται ακόμα για την υψηλή του ασφάλεια, αφού το κεντρικό λειτουργικό με το μέρος που θα είναι υπεύθυνο για την εκτέλεση των εφαρμογών, θα αποτελούν δύο ξεχωριστές «οντότητες».

Τέλος, η Microsoft αναφέρει ότι το νέο λειτουργικό θα πρέπει να είναι σε θέση να δεχθεί διαφορετικά inputs (pen, φωνητικές εντολές, ακόμα και βλέμματα) αλλά και να είναι σε θέση να είναι συνεχώς συνδεδεμένο με το cloud μέσω 5G.

Πότε θα δούμε περισσότερα πάνω στο θέμα; Κανείς δε ξέρει αν και απ’ ότι φαίνεται, η Microsoft ετοιμάζεται να κάνει τη διαφορά στο χώρο.