Εγκαινιάζοντας μια νέα γωνιά εδώ στο Mediazine, κάθε εβδομάδα, θα βρίσκεις ένα άρθρο σχετικό με τις σημαντικότερες νέες κυκλοφορίες του μήνα σε παιχνίδια υπολογιστών και κονσόλας ή των καλύτερων παιχνιδιών που κυκλοφόρησαν και αξίζουν την προσοχή σου σε συσκευές Android και Ios.
Επιπλέον ξεχωριστές ταινίες και σειρές που θα πρέπει να βρίσκονται στην συλλογή σου και είτε δεν τις γνώριζες ως τώρα ή δεν είχες το χρόνο να ασχοληθείς.

Πάντα με την δική μας έμπειρη ματιά στο χώρο, που όμως μπορείς να διαφωνήσεις και μέσα από το χώρο για σχόλια που υπάρχουν σε κάθε άρθρο να γράψεις την δική σου άποψη ή φυσικά στην σελίδα μας στο Facebook

Για όλα θα υπάρχει σχετικό βίντεο, ώστε να πάρεις μια πρώτη γεύση!

Ξεκίνημα λοιπόν με τις εναπομείναντες Gaming κυκλοφορίες* του Απριλίου για υπολογιστές και κονσόλες, όπου βρίσκουμε σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου, να κυκλοφορεί το Soul Calibur: Lost Swords, δωρεάν στο Ευρωπαικό Playstation Store. Είναι στην ουσία η δεύτερη απόπειρα της εταιρίας, στο να βγάλει παιχνίδι Free to Play Fighting Game, μετά το Tekken Revolution και οι φήμες λένε πως πρόκειται για ένα πείραμα στο να δει γενικότερα αυτό το μοντέλο, για επόμενες κυκλοφορίες της. Το παιχνίδι κυκλοφορεί για το Playstation 3, ας δούμε παρακάτω ένα βίντεο

Dark Souls 2

Στις 14 Μαρτίου κυκλοφόρησε η έκδοση για Ps3 & Xbox 360, ενθουσιάζοντας τους Gamers αφού η Namco κατάφερε να βελτιώσει όλα τα κακώς κείμενα, ακούγοντας τους ίδιους τους παίκτες και παρουσιάζοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα. Πλέον είναι η σειρά των φίλων του PC, αφού στις 25 Απριλίου κυκλοφορεί το παιχνίδι για PC και υπάρχει μια σχετική αγωνία για να διαπιστώσουμε αν τελικά πρόκειται για ένα port όπως έλεγαν οι φήμες όλο αυτό τον καιρό ή πρόκειται για έκδοση που η εταιρία εργαζόταν παράλληλα με την έκδοση για κονσόλες, και άρα θα μπορεί να σταθεί όπως πρέπει. Αν και στα πρώτα βίντεο που είχαν κυκλοφορήσει, η ποιότητα των γραφικών ήταν εκπληκτική στην PC έκδοση, σε πρόσφατο βίντεο που βγήκε στο Youtube, η σύγκριση μεταξύ του Playstation 3 και PC, δείχνει πως δεν έχουμε μεγάλες διαφορές.

Daylight

Αρχικά το παιχνίδι είχε ανακοινωθεί πως θα κυκλοφορήσει πιο νωρίς, αλλά τελικά πήγε για τέλη του μήνα, στις 29 Απριλίου σε PC και Playstation 4, σε digital μορφή μόνο. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ, από την Zombie Studios (ίσως την θυμάσαι από το – μέτριο η αλήθεια είναι, Blacklight: Retribution που κυκλοφόρησε το 2012) που όπως έχει ανακοινωθεί, ενδέχεται να αποκτήσει συμβατότητα με VR συσκευές, όπως το Oculus Rift (πρόσφατα αγοράστηκε από το Facebook). Όπως θα δείς από το παρακάτω trailer, το παιχνίδι υπόσχετε να μας .. φοβίσει όλους. Να δούμε αν θα τα καταφέρει.

The Amazing Spider-Man 2

Ξέρω πως ίσως μέσα σου μουρμουράς τώρα πως τα παιχνίδια που βασίζονται σε ταινίες, σπάνια κάνουν κάτι καλό, αλλά ίσως ο τίτλος της Beenox (ανήκει στην Activision) κάνει την διαφορά, αφού όσα έχουμε δει ως τώρα δείχνουν πως έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά. Το παιχνίδι κυκλοφορεί παράλληλα με την ταινία, στις 2 Μαΐου και θα μπορείς να το απολαύσεις σε πολλές πλατφόρμες, συγκεκριμένα σε PC, Playstation 4, Xbox One, Wii U, 3DS, Xbox 360 και Playstation 3.

Bound by Flame

Στις 9 Μαΐου κυκλοφορεί επιτέλους το Bound by Flame, για Playstation 4, PC, Xbox 360 και Playstation 3. Αρχικά υπήρχε πολύ μεγάλος θόρυβος για το παιχνίδι (υπήρξαν γνωστά Sites στο εξωτερικό που παρομοίασαν  το παιχνίδι με το Witcher 3!!) και όλο αυτό σίγουρα έχει ανεβάσει τις προσδοκίες του κοινού. Σίγουρα αξίζει την προσοχή σου, περισσότερα θα γνωρίζουμε αφού κυκλοφορήσει.

Wolfenstein: The New Order

Οι … Ναζί επιστρέφουν και φαίνεται πως η MachineGames έχει κάνει μια αρκετά καλή προσπάθεια ώστε να γεμίσει το παιχνίδι με πολύ δράση και έχοντας όμορφα γραφικά.
33 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του (κυκλοφόρησε το 1981, αρχικά σε Apple II και έπειτα μεταφέρθηκε σε MS-Dos, Atari 8bit και Commdore 64) και συνολικά έχουμε δει 7 παιχνίδια ως τώρα. Περιέργως, η εταιρία αποφάσισε να μην συμπεριλάβει Multiplayer δυνατότητες στο παιχνίδι, τουλάχιστον προς το παρόν (φήμες λένε πως ίσως κυκλοφορήσει αργότερα αυτή η δυνατότητα). Το Trailer πάντως εντυπωσιάζει (το φαντάζεσαι να είχαμε τέτοιους διαιτητές;) και σίγουρα αποτελεί μια δυνατή κυκλοφορία του μήνα, σε PC, Playstation 4, Xbox One, Xbox 360 και Playstation 3. Υπομονή έως τις 20 Μαΐου.

Tropico 5

Το παιχνίδι αρχικά θα κυκλοφορήσει, στις 23 Μαΐου μόνο για PC, με τις πληροφορίες να λένε για κυκλοφορία του σε PS4, Xbox 360, Mac και SteamOS πιο αργά μέσα στην χρονιά. Η Kalypso Media υπόσχεται εξελιγμένους μηχανισμούς εμπορίου, επιστημονικές έρευνες, τεχνολογίας αλλά και multiplayer δυνατότητες με έως και 4 παίκτες, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην σειρά. Τα γραφικά δείχνουν καταπληκτικά και σίγουρα οι φαν των παιχνιδιών αυτών, το περιμένουν με αγωνία.

Watch Dogs

Στις 27 Μαΐου, σύμφωνα με τα εως τώρα στοιχεία, θα κυκλοφορήσει η Ubisoft επιτέλους έναν από τους πιο σημαντικούς τίτλους της χρονιάς, σε PC, Playstation 4, Xbox One, Xbox 360 και Playstation 3. Με 7+ μήνες καθυστέρηση, αφού αρχικά το περιμέναμε για τον Οκτώβριο του 2013, το Watch Dogs υπόσχεται να σε βάλει στα … παπούτσια ενός Hacker (!!) και μέσα από το τεράστιο ανοικτό κόσμο του, να σου δώσει τα εργαλεία να κάνεις απλά και διασκεδαστικά, όλα όσα ίσως θα ήθελες. Το περιμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία, και σίγουρα είναι ο πιο σημαντικός τίτλος του Μαΐου.

Mario Kart 8

Ο Super Mario επιστρέφει, στις 30 Μαΐου, και το παιχνίδι εμφανίζεται αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με το 7, αφού πλέον έχει High Definition γραφικά κάτι που αντανακλά στο παιχνίδι σε όλα. Η Nintendo εκμεταλλεύθηκε τα επιπλέον pixels ώστε να δημιουργήσει μια εμπειρία αντάξια στο όνομα της σειράς.
22 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία (1992, στο SNES), ο Mario καταφέρνει να συγκεντρώνει την προτίμηση του κόσμου, και σίγουρα οι φίλοι του Wii U το περιμένουν με ανυπομονησία.

Σίγουρα υπήρχαν και άλλες κυκλοφορίες που αξίζει να αγοράσετε, όπως το Stomping Land (ίσως κυκλοφορήσει στα τέλη του μήνα, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση ακόμα), το Ace Combat Infinity (κυκλοφορεί στις 28 Μάΐου) ή το Minecraft για το Playstation 3 (υπάρχει μια πληροφόρηση που λέει για 14 Μαΐου, αλλά δεν είναι απόλυτα επιβεβαιωμένο ώς τώρα)

Αυτά λοιπόν προς το παρόν. Την επόμενη εβδομάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για νέες ταινίες & σειρές, που βγαίνουν μέσα στο Μαΐο ή άλλες που ξεκίνησαν μέσα στο μήνα που διανύουμε. Αν έχεις συγκεκριμένες προτάσεις για τίτλους που δεν αναφέραμε, μην διστάσεις να τους προσθέσεις στα σχόλια τόσο εδώ όσο και στο Facebook μας, ώστε αφού τους μελετήσουμε, να σου πούμε αν αξίζουν το χρόνο σου. Keep Gaming!

* = Οι κυκλοφορίες στις οποίες αναφερόμαστε είναι σε διεθνές επίπεδο, ενδέχεται η κυκλοφορία του κάθε τίτλου στην χώρα μας να καθυστερήσει και να μην υπάρχει άμεσα διαθέσιμο.