Αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στο χώρο των οθονών για υπολογιστές, η LG παρουσίασε αυτή την εβδομάδα την πρώτη LG UltraGear IPS οθόνη στον κοσμό με χρόνο απόκρισης 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Μια τέτοια οθόνη φυσικά και απευθύνεται σε gamers, με την LG να την παρουσιάζει στα πλαίσια της μεγαλύτερης έκθεσης videogames στον κόσμο, της Ε3. Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει δύο μοντέλα LG UltraGear, (μοντέλο 38GL950G) και 27 ιντσών (μοντέλο 27GL850) όπου και τα δύο στηρίζονται στην τεχνολογία Nano IPS για «εκπληκτική χρωματική απόδοση, εξαιρετικά γρήγορο χρόνο απόκρισης και ρυθμό ανανέωσης 144Hz και άνω» όπως αναφέρει ενδεικτικά.

Διάβασε επίσης: Η Samsung παρουσίαση κυρτή gaming οθόνη με υποστήριξη G-Sync και ρυθμό ανανέωσης 240Hz.

Στο μοντέλο των 38 ιντσών, η ανάλυση φτάνει τα 3840×1600 ενώ σε αυτό των 27 ιντσών, τα 2560×1440. Και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν την τεχνολογία G-Sync της Nvidia ενώ το μεγαλύτερο μπορεί να φτάσει έως και τα 175Hz.

Ειδικότερα με την Nvidia, η γνωστή αμερικανική εταιρεία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 300 δοκιμές που αφορούν την απόδοση και την ποιότητα της εικόνας για μια εξαιρετική εμπειρία gaming.

Η κυκλοφορία και των δύο μοντέλων ξεκινά από τον επόμενο μήνα στις Η.Π.Α και μέχρι το τέλος καλοκαιριού θα έρθουν και στην Ευρώπη.