Οι κατασκευαστές smartphone -τουλάχιστον οι περισσότεροι-, επιθυμούν να βγάλουν εντελώς οποιαδήποτε οπή και εγκοπή από τον πρόσοψη των smartphone τους, έχοντας παρουσιάσει ειδικά τον τελευταίο χρόνο διάφορους τρόπους τοποθέτησης της selfie κάμερα όπως με κάποιο μηχανισμό “περισκοπίου” ή περιστρεφόμενη κάμερα που αποτελεί και το κύριο σύστημα φακών. Δύο από αυτούς είναι οι Oppo & Xiaomi.

Όμως ένας ακόμη τρόπος όλα δείχνουν θα έρθει στο μέλλον, με την Oppo και τη Xiaomi να δημοσιεύουν στα social media τους, αντίστοιχα βίντεο από πρωτότυπες συσκευές που ενσωματώνουν την εμπρόσθια κάμερα μέσα στην οθόνη και η οποία ενεργοποιείται όταν ο χρήστης ανοίξει την εφαρμογή της κάμερας για να βγάλει μια selfie.

Διάβασε επίσης: Το Tetris γίνεται 35 χρονών και το γιορτάζει.

Στα βίντεο και των δύο εταιρειών βλέπουμε δύο τέτοια παραδείγματα, ενώ στην περίπτωση της Xiaomi, η συσκευή είναι ένα πρωτότυπο Mi Mix 3.  Σύμφωνα με την Oppo, η ποιότητα των λήψεων με την τεχνολογία αυτή δεν είναι εφάμιλλη με μια απλή selfie κάμερα που βλέπουμε σε ένα smartphones, όμως έτσι συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία και το μόνο που χρειάζεται είναι….χρόνος.

Για το άμεσο μέλλον πάντως καμία εταιρεία δεν αναμένει να κυκλοφορήσει κάποιο τέτοιο smartphone στην αγορά, ενώ τα βίντεο σημειώνουν μεγάλο ενδιαφέρον αφού η οθόνη καλύπτει όλη την εμπρόσθια πρόσοψη χωρίς την παρουσία κάποιας οπής και μηχανισμού, κάτι που επιτρέπει στους κατασκευαστές να προσαρμόσουν και αδιαβροχοποίηση.