Ένα είναι το σίγουρο, η φετινή χρονιά στην κατηγορία των κορυφαίων smartphone κυριαρχείται από συσκευές που διαθέτουν οθόνη η οποία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της εμπρόσθιας όψης, διαθέτοντας αναλογία διαστάσεων 18:9 ή 18,5:9, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Ένα χαρακτηριστικό που φαίνεται να υιοθετεί και η Κινέζικη Oono.

Αυτό ισχύει σε μοντέλα όπως τα Galaxy S8 και Galaxy Note8 της Samsung, το V30 της LG, το Essential Phone, το Mi Mix 2 αλλά και τα Mate 10 και iPhone X τα οποία θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα. Κοινό όμως πρόβλημα σε όλα αυτά τα μοντέλα είναι ότι η οθόνη δεν καλύπτει πλήρως την εμπρόσθια επιφάνεια, κάτι που με τα μέχρι σήμερα δεδομένα δε μπορεί να γίνει εξαιτίας της παρουσίας αισθητήρων όπως αυτό της εγγύτητας, του φωτισμού, αλλά και άλλων στοιχείων ενός smartphone όπως το ακουστικό και της εμπρόσθιας κάμερας.

Λύση στο πρόβλημα αυτό θέλει να φέρει μία άγνωστη κινεζική εταιρεία με την ονομασία oono που προτείνει μια slide λύση η οποία θα αποκαλύπτει όλα τα παραπάνω στοιχεία, ενώ όταν κλείνει συρταρωτά, τότε ο χρήστης θα απολαμβάνει μια εντυπωσιακή οθόνη που δε θα διαθέτει περιθώρια. Για την ώρα το όλο σχέδιο αποτελεί μια πειραματική πρόταση χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για κυκλοφορία της συσκευής στο εμπόριο. Σε κάθε περίπτωση όμως, το παραπάνω βίντεο με τη συσκευή, μας ανοίγει την όρεξη.