Είναι desktop, αλλά λείπει το «κουτί». Είναι σίγουρα μια μεγάλη οθόνη αλλά νομίζεις ότι λείπουν όλα τα… υπόλοιπα εξαρτήματα για να το θεωρήσεις ολοκληρωμένο υπολογιστή.  Θυμίζει tablet, αλλά είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από ένα απλό tablet. Είναι «τηλεόραση» μαζί με player κάθε μορφής αλλά δεν είναι ακριβώς μόνο κάτι τέτοιο. Mε μια φράση θα λέγαμε ότι πρόκειται για τον υπολογιστή που πραγματικά μπορεί και τα κάνει όλα…

Περί τίνος πρόκειται …

Στην ουσία πρόκειται για έναν σταθερό υπολογιστή για το σπίτι. Σημαντικό πλεονέκτημά του είναι ότι απαιτεί ελάχιστο χώρο ενώ τα τελευταία χρόνια και οι εταιρείες έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά μοντέλα με εξελιγμένες δυνατότητες.
Το βασικό όμως ερώτημα που χρήζει απάντησης είναι απλό όσο και κρίσιμο: «γιατί να προτιμήσεις έναν all in one υπολογιστή και όχι ένα laptop ή ένα «κλασικό» desktop;»

  • Καταρχήν είναι πράγματι αυτό που λέει, δηλαδή μια συσκευή «Όλα σε ένα»: Είναι υπολογιστής, τηλεόραση αλλά και ένα DVD/ Media Player. Άρα μπορείς εύκολα να σερφάρεις στο Ίντερνετ και μάλιστα σε μεγάλη οθόνη, να βλέπεις τηλεοπτικά προγράμματα αλλά και ταινίες ή να ακούς μουσικά κομμάτια. Και όλα αυτά; Σε μια οθόνη!
  • Χάρη στην οικονομία χώρου που εξασφαλίζει αλλά και την όμορφη σχεδίασή του, μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και σε χώρους όπως στο σαλόνι σου και να απολαύσεις μια ταινία με τους φίλους σου. Μάλιστα λόγω των υψηλών προδιαγραφών του (π.χ. καλές κάρτες εικόνας, δυνατοί επεξεργαστές, καλή ευκρίνεια οθόνης) μπορείς να δεις άνετα και τις ταινίες που έχεις αγοράσει ή κατεβάσει νόμιμα σε high definition.

Η επιλογή ενός τέτοιου υπολογιστή είναι μια ευέλικτη και πολλή επιτυχημένη λύση για το σπίτι κάθε σύγχρονου χρήστη.

  • Λόγω της οθόνης αφής που έχουν, μπορείς να δουλέψεις εύκολα και γρήγορα, όπως με ένα Tablet. Ειδικά οι εξοικειωμένοι με τις οθόνες αφής (οι περισσότεροι δηλαδή αφού πλέον όσοι δεν έχουν tablet, έχουν πιθανότατα στην κατοχή τους ένα Smatrphone) θα το λατρέψουν πραγματικά.

[justified_image_grid exclude=741]

  • Δεν είναι laptop. Ναι, αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα αλλά για μια στιγμή: πιστεύεις ότι όσοι ξαφνικά αποφάσισαν σε μια βραδιά να επιλέξουν ένα φορητό υπολογιστή ως βασικό τους «εργαλείο», το μεταφέρουν συχνά από το σπίτι τους; Η απάντηση είναι ότι πολλοί δεν το βγάζουν σχεδόν ποτέ από την πρίζα του γραφείου τους, κάτι που σημαίνει ότι άνετα θα μπορούσαν να προτιμήσουν ένα πολύ καλό desktop ή ένα all in one υπολογιστή…
  • H τιμή ορισμένων μοντέλων μπορεί να φαίνεται κάπως υψηλή, αλλά αν αναλογιστείς ότι στα χρήματα που παίρνεις έναν σύγχρονο υπολογιστή και μια εξαιρετικής ευκρίνειας ευρεία οθόνη (η οποία είναι και αφής), τότε καταλαβαίνεις ότι το κόστος είναι μάλλον λογικό.

Η οθόνη αφής που διαθέτουν είναι ένα από τα μεγάλα τους πλεονεκτήματα.

Οι υπολογιστές all in one μπορούν να δώσουν πληθώρα ποιοτικών λύσεων, είτε επιλεχθούν για οικιακή χρήση είτε τα επιλέξεις για τη δουλειά σου. Αυτό είναι ίσως και το βασικότερο ατού τους σε μία αγορά ιδιαίτερα ανταγωνιστική, στην οποία βλέπουμε συσκευές όπως είναι π.χ. τα Smartphone, να υποκαθιστούν ακόμη και τους…υπολογιστές με τις μεγάλες δυνατότητες των επεξεργαστών τους, την ποιότητα της οθόνης τους κτλ.