Ένα form factor υπολογιστή που έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια είναι τα VR Backpack, ένας υπολογιστής σε μορφή σακιδίου που διαθέτει κορυφαίες επιδόσεις, κατάλληλες για παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, και τον οποίο ο χρήστης μπορεί να φορέσει μαζί με το σύστημα VR για μεγαλύτερη άνεση κατά την ενασχόληση με τα παιχνίδια. Με το HP Omex X Compact, η HP πάει την ίδια των VR Backpack ένα βήμα παρακάτω, δίνοντας τη δυνατότητα να μετατραπεί σε επιτραπέζιο υπολογιστή μόλις το τοποθετήσουμε σε ένα ειδικό dock.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση, το Omex X Compact ενσωματώνει επεξεργαστή Intel Core i7 τελευταίας γενιάς καθώς και κάρτα γραφικών GeForce GTX 1080. Φυσικά μπορεί να συνδεθεί και να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τα καλύτερα VR συστήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά και συγκεκριμένα με το Rift της Oculus αλλά και με το HTC Vive.

Διάβασε επίσης: Μάθε τα πάντα για τη νέα κονσόλα της Microsoft, XBOX One X

Η τιμή πάντως είναι αλμυρή αφού όσοι αποφασίσουν να προχωρήσουν στην αγορά του, θα πρέπει να αποχωριστούν $2500 μόνο για το VR υπολογιστή καθώς και επιπλέον $600 για την ειδική βάση που το μετατρέπει σε επιτραπέζιο υπολογιστή.