Στην Ε3 2019, mάθαμε τις πρώτες πληροφορίες για την επόμενη γενιά του Xbox η οποία έχει για την ώρα την κωδική ονομασία Project Scarlett, και η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020.

Όμως οι ειδήσεις για την κονσόλα δεν τελείωσαν με την παρουσίαση της Microsoft, αφού μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο Xbox όπως ότι θα είναι συμβατό με τα χειριστήρια του Xbox One αλλά και με όλα τα περιφερειακά που έχουν κυκλοφορήσει για την τωρινή κονσόλα της Microsoft. Αυτό αποκάλυψε ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer σε συνέντευξη του, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και το Elite 2 controller, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το Project Scarlett.

Διάβασε επίσης: Το Microsoft Elite Controller για το Project Scarlett θα είναι ακόμη καλύτερο από αυτό της προηγούμενης γενιάς. 

Ακόμα, εντύπωση ίσως δημιουργεί το γεγονός ότι από τα πλέον επίσημα χείλη, και πάλι του Spencer, μαθαίνουμε ότι το νέο Xbox θα διαθέτει οπτικό δίσκο, κάτι που δεν είμασταν σίγουροι ότι θα συνέβαινε αφού ήδη η Microsoft προωθεί για το μέλλον το Project xCloud ενώ έχει κυκλοφορήσει ένα Xbox One S χωρίς οπτικό δίσκο.

Τέλος επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι όλα τα τα παιχνίδια του Xbox One θα μπορούν να αναπαραχθούν από τη νέα κονσόλα.