Όλα όσα είδαμε στην CES 2017

Η έκθεση CES 2017, που διεξήχθη 5 με 8 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, έφτασε στο τέλος της αλλά έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Προϊόντα και τεχνολογίες που θα συζητιούνται τουλάχιστον για το υπόλοιπο του έτους. Πολλά από αυτά βέβαια, θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες ενώ μερικοί κατασκευαστές επέλεξαν να μας παρουσιάσουν πρωτότυπα τα οποία δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα τα δούμε στα ράφια των καταστημάτων.

Επισκεφθήκαμε αρκετά booth. Ο κόσμος πάρα πολύς περιμένοντας υπομονετικά να δει, να φωτογραφίσει αλλά και να πιάσει στα χέρια του μερικά από τα προϊόντα. Όσα επιτρέπονταν βέβαια.

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της CES 2017 ήταν η μεγάλη συμμετοχή. Κάθε χρόνο, υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές από διάφορους χώρους της τεχνολογίας. Αυτή τη χρονιά, αυτό αυξήθηκε ακόμη περισσότερο τόσο με γνωστές εταιρείες όσο και με άλλες λιγότερο διάσημες.

Δεκάδες προϊόντα για να εξερευνήσουμε και να πάρουμε μία γεύση από το μέλλον

Οι χώροι της έκθεσης τεράστιοι. Μάλιστα επισκεφθήκαμε αρκετούς από αυτούς, αφού η έκθεση εκτείνεται σε αρκετά εκθεσιακά κέντρα στην πόλη. Η προσπάθεια μας να δούμε από κοντά τα πάντα, ήταν λίγο πολύ ένας ακατόρθωτος άθλος. Παρ’ όλα αυτά, καταφέραμε και περπατήσαμε πολλά χιλιόμετρα και είδαμε πραγματικά δεκάδες προϊόντα.

Ξεχωρίσαμε τις ιδιαίτερες τεχνολογίες της Razer, με το 12K Laptop αλλά και τον Projector Ariana. Είδαμε την εκπληκτική λεπτομέρεια της οθόνης της Dell και μείναμε πραγματικά με ανοιχτό το στόμα με την απίστευτα λεπτή OLED τηλεόραση της LG με πάχος μόλις 2.57 χιλιοστά! Η Samsung μας έδωσε τις QLED τηλεοράσεις, η Roccat μας  υποσχέθηκε μηδενικό lag στα ασύρματα ποντίκια της ενώ το HDMI 2.1 φέρνει όλο και πιο κοντά την εποχή του 8Κ.

Είχαμε την τύχη να συναντήσουμε το απίστευτο ηλεκτρικό supercar της Faraday Future που φτάνει τα 100km/h σε μόλις 2.9 δευτερόλεπτα! Φυσικά, είδαμε από κοντά το επόμενο βήμα στα smartphones με τον επεξεργαστή Snapdragon 835 αλλά και πιάσαμε στα χέρια μας το LG Gram 14, το πιο ελαφρύ Ultrabook στον κόσμο.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να έλειπε το Virtual Reality από τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας και η Lenovo μας έδειξε από κοντά τις δικές της σκέψεις υλοποίησης. Φορέσαμε στο χέρι μας το τελευταίας γενιάς smartwatch της Casio ενώ είδαμε και τα πανέξυπνα ψυγεία της Samsung που θα αλλάξουν ολοκληρωτικά το χώρο της κουζίνας.

Δες εδώ τις πιο σημαντικές ειδήσεις, όπως τις είδε ο φακός του MediaTrends.