Εκπληκτικά μόνα τους, απίστευτα μαζί! Αυτό είναι και το tagline της ίδιας της Samsung στην περιγραφή του οικοσυστήματος της εταιρείας, το οποίο αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα. Η εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερη βάση στην ενοποίηση όλων των «smart» συσκευών της, από τα κορυφαία flagship smartphones μέχρι και τα ασύρματα ακουστικά της, παρέχοντας στους χρήστες μια ενοποιημένη εμπειρία, αλλά και λειτουργίες οι οποίες δεν υπάρχουν αλλού. Τα νέα αναδιπλούμενα Samsung Galaxy Z Flip4 και Fold4 έρχονται για να συμπληρώσουν το οικοσύστημα, μαζί με τα νέα Galaxy Watch5 και Watch5 Pro, αλλά και τα Galaxy Buds2 Pro, όπως είδαμε από το Galaxy Unpacked event πριν λίγο καιρό. Σαφώς η κάθε συσκευή της Samsung είναι ισχυρή και από μόνη της, σαφώς μπορείς να πάρεις, για παράδειγμα, ένα smartwatch ή ένα σετ ακουστικά της Samsung ακόμη κι αν δεν έχεις κινητό Samsung, αλλά όταν συνδυάζονται, το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από το απλό «άθροισμα» των μεμονωμένων συσκευών!

Samsung Ecosystem

Σε αυτό το άρθρο θα το ακούσεις αρκετές φορές να αναφέρεται, και έτσι το ονομάζει και η ίδια η Samsung: οικοσύστημα! Ας μην ξεχνάμε πως η Samsung δεν βγάζει μόνο smartphones, tablets και smartwatches, αλλά διαθέτει και άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα smart TVs! Έχει φροντίσει, λοιπόν, να ενοποιήσει ακόμη κι αυτές τις συσκευές στο σύνολο, δίνοντας στους χρήστες ακόμη περισσότερες δυνατότητες. Για παράδειγμα, πλέον μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες από το Z Fold4 (και το Z Flip4), έχοντας ως τηλεχειριστήριο το Watch5! Ναι, μπορείς να πας να «στηθείς» με τους φίλους σου και να ενεργοποιήσεις τη λήψη πατώντας την οθόνη του Watch5, ενώ ταυτοχρόνως θα βλέπεις από την οθόνη του τι βγάζεις – ή αν είναι καλά κεντραρισμένο το κάδρο της φωτογραφίας! Αλλά μπορείς ακόμη και να απαντήσεις κλήσεις από άλλη συσκευή. Δηλαδή σκέψου το να είσαι στο σπίτι σου και να δουλεύεις – ή να χαζεύεις, δεν κρίνουμε – από το Galaxy Tab σου και να χτυπήσει το κινητό. Μπορείς λοιπόν να απαντήσεις την κλήση από το Tab, χωρίς να σηκωθείς για να πιάσεις το Fold4 ή το Flip4 που έχεις αφήσει στο τραπέζι! Αλλά και στην περίπτωση της τηλεόρασης, μπορείς να προβάλλεις όλα τα βίντεο ή τις φωτογραφίες από το smartphone στη Samsung smart TV σου. Αν έχεις και Buds2 Pro, μπορείς ακόμη και να τα φορτίσεις από τη μπαταρία του κινητού, χωρίς πρίζα και χωρίς καλώδια!

samsung ecosystem 01

Flip4 και Fold4, τα νέα αναδιπλούμενα flagships της Samsung

Τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy Z είναι εδώ και είναι άμεσα διαθέσιμα για αγορά από τα MediaMarkt. Τα δύο νέα μοντέλα αποτελούν την κορυφή της τεχνολογίας στον χώρο των αναδιπλούμενων smartphones, και μάλιστα η Samsung συνεχίζει την εξέλιξη των μοντέλων αυτών πρακτικά παίζοντας χωρίς αντίπαλο! Δεν υπάρχουν αντίστοιχα αναδιπλούμενα smartphones από καμία άλλη εταιρεία, παρ’ όλα αυτά η Samsung βρίσκεται ήδη στην τέταρτη γενιά και πλέον έχει διορθώσει όλα τα μικροπροβλήματα και τις «παιδικές ασθένειες» που ήταν αναμενόμενο πως θα ταλαιπωρούσαν τα πρώτα μοντέλα μιας νέας τεχνολογίας. Τα Z Flip4 και Z Fold4 έρχονται, μάλιστα, με τον απολύτως κορυφαίο επεξεργαστή για smartphones αυτή τη στιγμή, τον πολύ Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1, κατασκευασμένο στα 4 νανόμετρα, οκτώ πυρήνες και μέχρι 12GB μνήμης RAM. Σε συνδυασμό με το κορυφαίο τους hardware, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως πρόκειται για τα πιο εξελιγμένα smartphones αυτή τη στιγμή.

Samsung Galaxy Watch5 και Watch5 Pro για το χέρι

Το Galaxy Watch5 (απλό και Pro) έρχεται για να συμπληρώσει ιδανικά το οικοσύστημα της Samsung, μιας και μιλάμε για smartwatches τα οποία είναι πάντοτε μαζί σου, πάνω στο σώμα σου, πολύ περισσότερο ακόμη και από τα smartphones τα οποία πλέον αποχωριζόμαστε ελάχιστα. Τα νέα Watch5 είναι εφοδιασμένα με περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες, με σαφή εστίαση στην άθληση και, γενικότερα, στην υγεία. Είναι σε θέση να καταγράφουν περισσότερα δεδομένα, ενώ διαθέτουν προηγμένο λογισμικό για τον συνδυασμό και την ανάλυση όλων των δεδομένων, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σχετικά με τις σωματικές λειτουργίες και την κατάσταση της υγείας του χρήστη. Προφανώς όλα αυτά είναι διαθέσιμα και στο αντίστοιχο app στα smartphones της Samsung, απ’ όπου, λόγω της μεγαλύτερης οθόνης, είναι πιο εύκολη η ανάγνωση των δεδομένων. Παράλληλα, τα νέα Watch5 έρχονται με μεγαλύτερη μπαταρία αλλά και μεγαλύτερη αντοχή.

samsung ecosystem 02

Samsung Galaxy Buds2 Pro με κορυφαίο ήχο υψηλής ποιότητας εν κινήσει

Δεν είναι απλά άλλο ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά. Τα νέα Buds2 Pro έρχονται να ταράξουν τα στάσιμα νερά του ήχου εν κινήσει, προσφέροντας κάτι που δεν έχει άλλος: πλήρες σύστημα με ανάλυση 24-bit για μηδενική απώλεια ποιότητας ήχου, αλλά και βελτιωμένο σύστημα noise cancelling, για πραγματική απομόνωση από τους ήχους του περιβάλλοντος. Διαθέτουν, όμως, και σύστημα 360 audio για υποστήριξη πολυκάναλου ήχου, φέρνοντας την εμπειρία της κινηματογραφικής αίθουσας στα αυτιά σου! Οι μηχανικοί της Samsung κατάφεραν και τα έκαναν, όμως, και 15% μικρότερα, για να κάθονται πιο άνετα στο αυτί σου, ενώ η αεροδυναμική τους σχεδίαση τους επιτρέπει να μην παράγουν θόρυβο από τον αέρα, ακόμη κι αν κάνεις ποδήλατο φορώντας τα!

Η Samsung επενδύει στο οικοσύστημα! Μπες κι εσύ στον κόσμο της Samsung και πέρνα μια βόλτα από το κοντινότερο MediaMarkt για να δεις όλα τα προϊόντα της Samsung εν δράσει και να διαλέξεις το δικό σου!