Με την εκτόξευση της εξ αποστάσεως εργασίας και των video chats, οι webcams έχουν γίνει πλέον ένα must περιφερειακό για κάθε PC. Στα περισσότερα laptop συνήθως δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα, αφού διαθέτουν ενσωματωμένη webcam. Το μόνο ζήτημα εδώ είναι η συχνά χαμηλή ποιότητα εικόνας. Αν, λοιπόν, έχεις desktop PC και χρειάζεσαι εξωτερική webcam ή laptop με webcam κακής ποιότητας, τι κάνεις;

Οι επιλογές σου είναι τρεις. Αρχικά μπορείς να τοποθετήσεις μια εξωτερική web camera σε οποιοδήποτε PC. Εναλλακτικά μπορείς να μετατρέψεις το smartphone σου σε web camera. Η τρίτη επιλογή έρχεται από τη Fujifilm, η οποία μόλις δημιούργησε ένα desktop πρόγραμμα με το οποίο μετατρέπεις τη Fujifilm mirrorless μηχανή σου σε web camera, ανεβάζοντας, έτσι, κατακόρυφα την ποιότητα εικόνας στα video calls σου.

Το πρόγραμμα Fujifilm X Webcam, όπως είναι η ονομασία του, είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο για υπολογιστές με Windows 10. Οι απαιτήσεις του είναι ελάχιστες, οπότε μπορεί να «τρέξει» πρακτικά σε όλα τα σύγχρονα συστήματα. Αρχικά υποστηρίζονται οι κάμερες της σειράς X και GFX. Συγκεκριμένα τα μοντέλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως webcam, με το νέο πρόγραμμα της Fujifilm, είναι τα: GFX100, GFX 50S, GFX 50R, X-H1, X-Pro2, X-Pro3, X-T2, X-T3, X-T4. Η μόνη άλλη απαίτηση είναι ένα καλώδιο USB για να συνδέσεις την κάμερά σου με το PC.

Αν έχεις κι εσύ μια από τις συμβατές Fujifilm μηχανές, κατέβασε το πρόγραμμα από το επίσημο site της εταιρίας και κάνε το εγκατάσταση στο PC σου. Τώρα έχεις κορυφαία webcam στον υπολογιστή σου!