Όπως είχε υποσχεθεί η Oculus στο συνέδριο Connect, από σήμερα η εταιρεία κυκλοφορεί μια σημαντική αναβάθμιση για το Oculus Rift, ένα από τα καλύτερα VR συστήματα της αγοράς, το οποίο μέχρι πρότινος χρειάζονταν έναν ικανότατο υπολογιστή προκειμένου να τρέξει όλα τα σχετικά παιχνίδια και εφαρμογές.

Όμως με την τελευταία ενημέρωση, το Rift και η εμπειρία που αυτό προσφέρει, γίνεται εφικτή ακόμα και από υπολογιστές μεσαίων επιδόσεων σύμφωνα με την εταιρεία, εξαιτίας της τεχνολογίας asynchronous spacewarp που ανέπτυξε η Oculus. Μέχρι σήμερα, η Oculus ανέφερε ότι ένας ικανός υπολογιστής προκειμένου να είναι συμβατός με το Rift θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον Core i5, 8GB μνήμη και κάρτα γραφικών GeForce GTX 970 ή AMD Radeon R9 290 ή νεότερη.

Πλέον με την τελευταία αναβάθμιση, οι απαιτήσεις πέφτουν σημαντικά στο πεδίο της κάρτας γραφικών αφού και μια κάρτα γραφικών της σειράς GeForce 900, GeForce 1000 αλλά και οποιαδήποτε κάρτα της σειράς Radeon RX 400, είναι συμβατή με το Rift. Ακόμα και με αυτές τις κάρτες γραφικών, είναι δεδομένο ότι το Rift θα μπορεί να χαρίζει στον χρήστη εμπειρία που θα τρέχει στα 90 καρέ το δευτερόλεπτο.