Ο πασίγνωστος και πιο διάσημος χαρακτήρας της  Nintendo, Super Mario έρχεται για πρώτη φορά στα smartphones και συγκεκριμένα στο iPhone 7. Το παιχνίδι θα ονομάζεται Super Mario Run και αφορά ποιον άλλον ; Τον Mario, ο οποίος θα τρέχει συνεχόμενα προς τα δεξιά της οθόνης ενώ θα προσπαθείς να συλλέξεις όσα περισσότερα χρυσά νομίσματα μπορείς. Το τέλος της πίστας… κλασσικό. Να κατεβάσεις τη σημαία.

Ο πνευματικός «πατέρας» του Mario, Shigeru Miyamoto ήταν αυτός που το ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια του Special Event της Apple στο San Fransisco. Ο Tim Cook ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλο αυτό τον καιρό κάτι έλειπε από το Apple Store και τώρα είναι πολύ χαρούμενος που ήρθε.

Το Super Mario Run θα μοιάζει αρκετά με άλλα running-games όπως το Subway Surfers και θα έχει 2 τρόπους παιχνιδιού. Το κλασσικό «Run» όπου θα τρέχεις προς τη σημαία συλλέγοντας νομίσματα αλλά και το «Battle Mode» όπου θα μπορείς να παίξεις αντίπαλος με άλλους στο Internet.

Ο Miyamoto συνέχισε λέγοντας πως θα είναι τόσο εύκολο να παίξεις που θα κρατάς το smartphone με το ένα χέρι ενώ για παράδειγμα κρατιέσαι ταυτόχρονα από τις χειρολαβές στο μετρό. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβρη του 2016 και επίσημες πηγές της Nintendo αναφέρουν πως θα γίνει διαθέσιμο και σε Android συσκευές κάποια στιγμή στο μέλλον, χωρίς να προσδιορίζουν αν θα είναι ταυτόχρονη ή όχι η κυκλοφορία.