…αλλά και τα νέα iPads καθώς και το νέο Apple Watch series 7!

Το event έγινε σε ψηφιακή μορφή, με την Apple να κάνει λογοπαίγνιο με το τραγούδι των 60s “California Dreaming” και να ονομάζει το event “California Streaming”! Προφανώς τα βλέμματα όλου του κόσμου ήταν στραμμένα στις οθόνες, περιμένοντας να δουν τα νέα προϊόντα της κορυφαίας φρουτένιας εταιρείας από το Cupertino της California!

iPhone 13

Τα νέα iPhones τα οποία παρουσιάστηκαν, λοιπόν, είναι τα iPhone 13 “σκέτο” ως το main μοντέλο, το iPhone 13 Pro το οποίο είναι το μεγαλύτερο, το iPhone 13 Pro Max το οποίο είναι η ναυαρχίδα της σειράς, αλλά και το μικρό iPhone 13 Mini, για όσους θέλουν μεγάλες δυνατότητες σε μικρό μέγεθος.

Το πιο ενδιαφέρον στα νέα iPhones δεν είναι άλλο από τον επεξεργαστή! Τα νέα iPhones έρχονται με το A15 Bionic της Apple, ένα τσιπάκι το οποίο κατασκευάζεται στη λιθογραφία 5 νανομέτρων της TSMC, κάτι το οποίο το τοποθετεί στη δική του, ιδιαίτερη, κατηγορία. Εκτός του ότι οι σχεδιαστές της Apple έχουν στριμώξει 15 δισεκατομμύρια transistors, αυτά έχουν και μικρότερη κατανάλωση, επομένως τα νέα iPhones θα έχουν και μεγαλύτερη αυτονομία.

 

Σε αυτό, βέβαια, βοηθούν και οι μεγαλύτερες μπαταρίες τις οποίες έχει βάλει η Apple στα νέα iPhones. Συνολικά, τα νέα μοντέλα θα έχουν τουλάχιστον 1,5 ώρα περισσότερη διάρκεια μπαταρίας από τα προηγούμενα iPhone 12 – κάτι που δεν “αφορά” μονάχα ένα εξάρτημα, αλλά τον συνδυασμό όλων.

Όσον αφορά τις κάμερες, τα δύο μικρότερα μοντέλα (13 και 13 mini) έρχονται με δύο οπίσθιες κάμερες, αλλά και μια ultra-wide εμπρόσθια. Το ιδιαίτερο σε αυτή τη γενιά είναι πως η μία κάμερα, η wide, έρχεται με μεγαλύτερο αισθητήρα, κάτι που η Apple τονίζει πως οδηγεί σε πολύ καλύτερες επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τόσο η wide όσο και η ultra-wide κάμερες διαθέτουν αισθητήρα στα 12 megapixels.

Τα μεγαλύτερα μοντέλα έρχονται με τρεις κάμερες: τις δύο ίδιες με των μικρότερων iPhones, συν μια “tele” κάμερα, η οποία θα έρχεται με οπτική σταθεροποίηση εικόνας στον αισθητήρα.

Η Apple αφιέρωσε πολύ χρόνο στην παρουσίαση για να αναδείξει τις ιδιαίτερες και πολλές νέες τεχνολογίες που φέρνει στα νέα iPhones, και οι οποίες αφορούν τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση. Η Apple έχει εκμεταλλευτεί τις ικανότητες του hardware της στο έπακρο, φέρνοντας ιδιαίτερες ικανότητες computational photography αλλά και videography στα νέα μοντέλα της.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να ενημερωθείς αμέσως μόλις ξεκινήσει η διαδικασία των προπαραγγελιών.

 

iPads

Αν κι εμείς ξεκινήσαμε με τα νέα iPhones, η Apple ξεκίνησε την παρουσίαση των νέων της συσκευών με τα νέα iPads! Σε αυτό τον τομέα, λοιπόν, έχουμε δύο νέα μοντέλα, το νέο iPad (σκέτο) και το νέο iPad mini.

Το “σκέτο” iPad είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της εταιρείας από την California, επομένως η ανανέωση ήταν επιβεβλημένη. Πλέον, το σκέτο iPad θα έρχεται με επεξεργαστή τον A13 Bionic, ενώ θα έχει και εμπρόσθια κάμερα ultra-wide με αισθητήρα στα 12 megapixels η οποία υποστηρίζει, πλέον, το Center Stage! Η σχεδίαση της συσκευής, εξωτερικά, δεν έχει αλλάξει καθόλου από το προηγούμενο “σκέτο” iPad, με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα αξεσουάρ, τα πληκτρολόγια, τις θήκες και ό,τι άλλο είχε κυκλοφορήσει για το προηγούμενο iPad.

Το iPad mini, από την άλλη, αναμένεται να είναι… ριζοσπαστικό! Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον επεξεργαστή του! Παρά το μικρό του μέγεθος, το iPad mini θα έρχεται εφοδιασμένο με τον ίδιο επεξεργαστή όπως και τα iPhone 13, δηλαδή τον εκπληκτικό A15 Bionic! Εκτός αυτού, πλέον διαθέτει και θύρα USB-C, για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες, αλλά και συνδεσιμότητα 5G, για τα μοντέλα με σύνδεση σε δίκτυα κινητής.

Ενημερώσου άμεσα για την έναρξη προπαραγγελιών των δύο νέων iPad συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Apple Watch

Το νέο Watch της Apple είναι το “series 7” και έρχεται με νέες δυνατότητες! Προς έκπληξιν αρκετών, το νέο Apple Watch έχει νέα σχεδίαση, με περισσότερες καμπύλες σε όλες τις ακμές και τις γωνίες! Αλλά εκτός από καμπύλες, έχει και μεγαλύτερη οθόνη! Σύμφωνα με την Apple, μπορεί να δείξει έως και 50% περισσότερο κείμενο, χωρίς να μεγαλώσει το ίδιο το ρολόι. Κατά τα άλλα, η οθόνη είναι και 70% πιο φωτεινή από το προηγούμενο μοντέλο. Τέλος, το Apple Watch Series 7 διαθέτει και πιο γρήγορη φόρτιση και, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, 8 λεπτά φόρτισης θα δίνουν 8 ώρες αυτονομίας, σε περίπτωση που ξέχασες να το φορτίσεις το βράδυ.

Ιδιαίτερη μνεία είχε και το Fitness+, το πρόγραμμα της Apple για ολοκληρωμένη εκγύμναση στο σπίτι – ή όπου αλλού είσαι – μέσω του Apple Watch αλλά και των υπολοίπων συσκευών. Το Apple Watch αποκτά και νέες λειτουργίες, όπως αυτή της ανίχνευσης πτώσης, σε περίπτωση που είσαι έξω και κάνεις ποδήλατο!

Μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των συσκευών που παρουσιάστηκαν σήμερα, θα επανέλθουμε!