Οι κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών αλλά και εταιρείες που συμμετέχουν στο χώρο του gaming, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει μια πολύ καλή αποκλειστικότητα για τις πωλήσεις μιας παιχνιδοκονσόλας. Ο Ninja, o διάσημος gaming streamer, έχει συνδέσει πλέον το όνομά του με το Fortnite και αποτελεί μία τέτοια αποκλειστικότητα.

Όμως η πρόσφατη κίνηση της Microsoft μας δείχνει ότι το μέλλον του gaming φέρνει αρκετές νέες συνθήκες, με μία απο αυτές να είναι η επιρροή όσων ξεχωρίζουν σε ένα παιχνίδι, μεταδίδοντας τα κατορθώματά τους online από τις σχετικές πλατφόρμες.

Διάβασε επίσης: Το MacBook Air στοχοποιείται στο τελευταίο διαφημιστικό της Microsoft.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο Ninja που ξεχωρίζει στο παιχνίδι Fortnite και ο οποίος μετά από χρόνια εγκαταλείπει την πλατφορμα του Twitch προκειμένου να μεταδίδει σε ζωντανή μετάδοση τα κατορθώματά του στο Fortnite, αυτή τη φορά στο Mixer.

Το Mixer αποτελεί υπηρεσία της Microsoft και έρχεται αντιμέτωπο απευθείας με το Twitch, καταφέρνοντας να αποσπάσει την υπογραφή για έναν από τους top χρήστες της υπηρεσίας.

Με τις πληροφορίες να φέρουν το ύψος της συμφωνίας περίπου στα 50 εκατομμύρια δολάρια, είναι φανερό το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν όλες αυτές οι συμφωνίες για τη νέα εποχή του gaming η οποία όπως όλα δείχνουν θα μεταφερθεί από το χώρο των κονσολών, στις Online gaming streaming υπηρεσίες όπως το Project X Cloud της Microsoft καθώς και το Stadia της Google.