Κατά τη διάρκεια του Spring Loaded event η Apple παρουσίασε πολλές και σημαντικές συσκευές. Το ανανεωμένο iMac ήταν αυτό που έκλεψε την παράσταση, χάρη στα εντυπωσιακά χρώματα, τον απίστευτα λεπτό σχεδιασμό του και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ενσωματώνει. Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον νέο all-in-one υπολογιστή της Apple!

Πώς το νέο iMac είναι τόσο λεπτό;

Το ανασχεδιασμένο iMac έχει πάχος μόλις 11,5 χιλιοστά με τον συνολικό του όγκο να είναι κατά 50% μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Η δραστική αυτή… σμίκρυνση είναι δυνατή χάρη στον Apple M1. Το SoC της Apple ενσωματώνει επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, μνήμη RAM και πολλά ακόμα υποσυστήματα (όπως η Neural Engine) σε ένα μόνο chip. Αυτό επέτρεψε στην Apple να μειώσει σημαντικά το μέγεθος της logic board. Λόγω του μικρού μεγέθους η logic board βρίσκεται στο χώρο του bezel κάτω από την οθόνη και όχι πίσω από αυτή.

Η Apple κατάφερε, επίσης, να τοποθετήσει δύο μικρούς ανεμιστήρες ψύξης για το SoC αλλά ο νέος iMac παραμένει εξαιρετικά αθόρυβος (κάτω από 10dB) στην πλειοψηφία των περιστάσεων. Ολόκληρη η μπροστινή επιφάνεια καλύπτεται από γυαλί ενώ ο σχεδιασμός ξεχωρίζει και για τα έντονα χρώματά του με την Apple να προσφέρει συνολικά 7 διαφορετικούς χρωματισμούς. Ένα ακόμα «μέτρο» που πήρε η εταιρία από το Cupertino, για να επιτύχει το πολύ μικρό πάχος, ήταν η απομάκρυνση του τροφοδοτικού από το σώμα της συσκευής. Τώρα το τροφοδοτικό θα ενσωματώνεται στο καλώδιο ρεύματος, όπως συμβαίνει και στα laptops. Η Apple εκμεταλλεύτηκε την απομάκρυνση του τροφοδοτικού, για να τοποθετήσει σε αυτό θύρα Ethernet. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πηγαίνει στη συσκευή μόνο ένα καλώδιο και να έχεις και σύνδεση με το ρεύμα και ενσύρματη σύνδεση με το Internet. Έτσι το γραφείο σου δεν γεμίζει με καλώδια.

Ο Apple M1 και τα υπόλοιπα specs του νέου iMac

Ο «εγκέφαλος» του συστήματος είναι ο Apple M1. Το SoC που θα υπάρχει στον νέο iMac θα διατίθεται σε 2 εκδόσεις. Η οικονομικότερη έκδοση θα εξοπλίζεται με 8πύρηνο επεξεργαστή, GPU με 7 πυρήνες και Neural Engine με 16 πυρήνες. Θα υπάρχει μια ακόμα έκδοση που διαφοροποιείται στη GPU, η οποία θα είναι 8 πυρήνων. Πέρα από τη διαρρύθμιση του Apple M1, οι δύο εκδόσεις έχουν μερικές ακόμα μικρές διαφορές. Η οικονομικότερη έκδοση ξεκινά από τα 256GB SSD δίσκου και μπορεί να φτάσει μέχρι το 1TB ενώ το δυνατότερο μοντέλο διπλασιάζει τη μέγιστη χωρητικότητα και την φτάνει στα 2TB. Και τα δύο μοντέλα θα μπορούν να εξοπλιστούν είτε με 8GB RAM είτε με 16GB.

Αυτό που δεν αλλάζει σε καμία έκδοση είναι η οθόνη 24ʺ που κυριαρχεί στη μπροστινή πλευρά του μηχανήματος. Το πάνελ του νέου υπολογιστή προσφέρει ανάλυση 4,5K (4480×2520) με υποστήριξη για 1 δισεκατομμύριο χρώματα και 500 nits φωτεινότητας. Επάνω από την οθόνη υπάρχει μια νέα FaceTime κάμερα με 1080p ανάλυση και μεγαλύτερο αισθητήρα, αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα των βίντεο κλήσεων. Στο κάτω μέρος, κρυμμένο εντός του χρωματιστού bezel, βρίσκουμε επίσης το σύστημα 6 ηχείων του iMac.

Καινοτομίες και στα περιφερειακά!

Ως σταθερός υπολογιστής το νέο iMac χρειάζεται εξωτερικό πληκτρολόγιο και ποντίκι για τη χρήση του. Η Apple δεν έμεινε στα γνωστά και αποφάσισε να αναβαθμίσει και τα περιφερειακά του νέου της υπολογιστή. Το ασύρματο Magic Keyboard που συνοδεύει το high-end iMac θα ενσωματώνει Touch ID αισθητήρα, επιτρέποντας το login μέσω δακτυλικού αποτυπώματος. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple τοποθετεί αισθητήρα Touch ID στο iMac. Και μιας και το iMac άλλαξε αισθητική, το ίδιο έγινε και με τα περιφερειακά του. Τόσο το Magic Keyboard όσο και το Magic Mouse θα έρχονται σε ίδια απόχρωση με αυτή που θα έχει το iMac.

Ξετρελάθηκες και εσύ με το νέο iMac; Μείνε συντονισμένος εδώ για να μάθεις πότε μπορείς να το κάνεις δικό σου!